Voor 65 miljoen aan vuurwerk verkocht

Nieuws
RIJSWIJK - Dit jaar is voor 65 miljoen euro aan vuurwerk verkocht. Dat maakte het het brancheoverleg vuurwerkhandelaren woensdag bekend.
anp
woensdag 31 december 2008 om 20:13
Voor 65 miljoen aan vuurwerk verkocht
Voor 65 miljoen aan vuurwerk verkocht

De verkoop blijft iets achter bij de verwachte 70 miljoen. De hoeveelheid vuurwerk is gelijk aan die van vorig jaar. Toen verkochten de handelaren voor 60 miljoen, de 5 miljoen extra van dit jaar komt door de prijsstijging.

Mensen stonden maandag in de rij om vuurwerk te kopen, dinsdag was een rustige dag en woensdag was het weer druk. Dat is een ander beeld dan in voorgaande jaren. Toen liep de drukte steeds verder op in de drie verkoopdagen.

Volgens een woordvoerder van de vuurwerkbranche hebben veel mensen prijzen vergeleken op internet.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Koopkrachtsteun afbouwen vanaf 2023? Het is heel lastig steunpakketten te ontmantelen

Het wordt tijd dat het kabinet zich eens richting uitgang beweegt, zegt Pieter Hasekamp. De directeur van het Centraal Planbureau (CPB) vraagt om een ‘exitstrategie’ voor de miljardenverslindende koopkrachtsteun.

Afbeelding

Alleskunner uit Zeeland verraste met spontaniteit: ‘Doe aan het begin van je carrière iets bijzonders’

Topman Floris Maljers maakte van ‘allegaartje’ Unilever een zeer winstgevende onderneming. Ook als bemiddelaar en als commissaris bij andere multinationals speelde hij een belangrijke rol. Vrijdag overleed hij op 89-jarige leeftijd.

Afbeelding

De arthousefilm is heus niet stoffig, vinden ze bij Cineville. ‘Onze pashouders zijn avontuurlijk’

‘Meer iets voor mijn ouders’ is een vaak gehoorde reactie van jongeren als het gaat om arthousefilms. Cineville, een collectief van 58 Nederlandse filmhuizen, heeft als missie om dit genre een hipper imago te bezorgen.

Afbeelding

Kadaster: woning met energielabel A gewild

Nederlandse woningen met een slecht energielabel lijken steeds minder in trek bij huizenzoekers. Tegelijkertijd werden er sinds 2015 meer woningen verkocht met energielabel A.

Afbeelding

Online supermarkt Foodello stort zich op Nederlandse restpartijen: ‘Rijst kun je heus nog eten als het een maand over datum is’

Overgebleven blikjes pittige knakworst van Unox of broodbeleg van De Ruijter: online supermarkt Foodello maakt de restpartijen van producenten graag op. Het Finse bedrijf hoopt zo voedselverspilling tegen te gaan.

Afbeelding

Recreatief winkelen verdwijnt, in een rap tempo verandert ons koopgedrag

De Nederlandse winkelcentra staan er steeds leger bij. Geen Black Friday, Sinterklaas- of Kerstdrukte kan dat verhullen. Hoe komt dit en hoe kan de leegte van de panden worden opgevuld?