Luister naar

Vervroegde aftocht dreigt voor een aantal ‘old boys’

Nieuws
Commissarissen mogen volgens de nieuwe code voor goed bestuur nog maar acht jaar in functie zijn. Dat heeft ingrijpende gevolgen voor het toezicht op bedrijven, zegt hoogleraar Mijntje Lückerath.
Wilco Dekker redactie vk
dinsdag 22 maart 2016 om 03:00
Jeroen van der Veer (68), voormalig topman Shell, (president-)commissaris bij ING en Philips sinds 2009. Sinds vorig jaar ook commissaris bij Boskalis. Net benoemd bij het Noorse Statoil.
Jeroen van der Veer (68), voormalig topman Shell, (president-)commissaris bij ING en Philips sinds 2009. Sinds vorig jaar ook commissaris bij Boskalis. Net benoemd bij het Noorse Statoil. anp en wikipedia

Amsterdam

Als de maximale zittingsduur van commissarissen beperkt wordt van de huidige twaalf jaar naar acht jaar, zoals een commissie voor goed ondernemingsbestuur voorstelt, moeten diverse zwaargewichten al volgend jaar plaatsmaken. Zo zou voormalig Shelltopman Jeroen van der Veer (68) zowel bij Philips als bij ING moeten stoppen als president-commissaris, omdat zijn twee termijnen van vier jaar er in 2017 op zitten.

Dat heeft hoogleraar Mijntje Lückerath van de Tilburgse TIAS Business School berekend voor een artikel dat vandaag verschijnt op de economische discussiesite MeJudice. Lückerath spreekt van ‘ingrijpende gevolgen’ voor het toezicht, als maximaal acht jaar de nieuwe norm wordt voor commissarissen. De baas van de Universiteit Wageningen, Louise Fresco (64), moet dan volgend jaar stoppen bij Unilever. Bij Ahold zou voormalig Randstadtopman Ben Noteboom (57) volgend jaar het pluche moeten opgeven, terwijl hij volgens de huidige regels tot 2021 door mag. Bijna een derde van de krap 450 commissarissen bij de 84 Nederlandse beursgenoteerde bedrijven zit in de tweede termijn van vier jaar.

opfrisbeurt

Lückerath reageert met haar artikel op de voorstellen die de commissie-Van Manen onlangs presenteerde voor een opfrisbeurt voor de Code Tabaksblat, waarin de regels voor goed bedrijfsbestuur zijn vastgelegd. ‘Drie keer vier jaar is te lang om met gepaste afstand toezicht te houden op het bestuur van de vennootschap’, schrijft de commissie. Met andere woorden: na acht jaar gaat de scherpte eraf en worden de banden te nauw met de bestuurders, op wie de commissaris toezicht moet houden. Bijkomend voordeel van de maatregel is dat er versneld meer vrouwen, jongeren en mensen met een andere culturele achtergrond benoemd kunnen worden.

Lückerath herkent de ‘breed gedragen mening dat de huidige twaalf jaar te lang is en dat herbenoeming te vaak een automatisme is’. Er gaat echter ook veel kennis en ervaring verloren als iemand na acht jaar het veld moet ruimen, stelt ze. Het is volgens haar de vraag of de nieuwe en zittenblijvende commissarissen dat kunnen opvangen. Volgens de hoogleraar is de gemiddelde zittingsduur van een commissaris in Nederland ‘slechts’ 4,7 jaar. Een op de vijf commissarissen zit er langer dan acht jaar, 3 procent zit zelfs langer dan twaalf jaar (bedrijven mogen afwijken van de Code Tabaksblat, als ze uitleggen wat de reden is).

Als acht jaar het nieuwe maximum wordt, is het volgens Lückerath de vraag of er voldoende ervaren commissarissen overblijven voor een goed functionerende raad. Ze denkt dat commissarissen in hun tweede termijn (vier tot acht jaar) het effectiefst zijn. Om een uittocht van ervaren commissarissen te voorkomen, suggereert ze de Britse regels te volgen, waar een commissaris na negen jaar niet langer als ‘onafhankelijk’ wordt gezien. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hoe zorgen we voor minder werkdruk (en betere nachtrust)? 'Verdeel het werk anders'

Het werkplezier van werkenden gaat achteruit door toenemende werkdruk en administratieve taken waar mensen geen lol aan beleven. Bedrijven moeten het werk anders organiseren, zegt hoogleraar Fred Zijlstra.

Afbeelding

Olifantenverschrikkers, camera's en Céline Dion: zo bewaart Hack the Planet de harmonie tussen mens en olifant

Het Haagse bedrijf Hack the Planet helpt met allerlei technische hoogstandjes olifanten beschermen tegen mensen, en mensen tegen olifanten. Met een beetje assistentie van Céline Dion, doedelzakken en de Beastie Boys.

Afbeelding

Waarom stijgt de inflatie opeens weer en hoe kan het dat andere landen daar minder last van hebben?

In Nederland blijven de prijzen maar verder oplopen, terwijl er in omliggende landen wel enige verbetering zichtbaar is. Wat is er aan de hand met de inflatiecijfers?

Afbeelding

Hoe kan goedkope kleding eerlijk zijn? 'Wij proberen zo veel mogelijk schakels in beeld te krijgen'

Kledingketen Zeeman betaalt werknemers in vier fabrieken in Bangladesh, India en Turkije meer dan het minimumloon. Kan goedkope kleding onder fatsoenlijke omstandigheden worden geproduceerd?

Afbeelding

Eindeloos stoplichten taggen en praten met Alexa. Wie zijn de mensen achter ChatGPT?

De opmars van AI leidt tot discussies over banen die verloren zouden gaan, maar er zijn veel banen bijgekomen. Elke dag trainen miljoenen platformwerkers algoritmen die bepalend zijn voor toepassingen als ChatGPT.

Afbeelding

'Bedrijven denken steeds vaker: 'Dan maar een oudere, die is nog goedkoper ook'

Door de personeelstekorten kiezen bedrijven steeds vaker voor een AOW'er. Waar het aantal uitzenduren al jaren daalt, groeit uitzendbureau Actief 65-plus juist. Oprichter Jack Wiebenga is 78 en denkt ook nog niet aan stoppen.