Humus met kool, kosjer en halal
Salade- en sauzenproducent Hansel kocht in 2000 humusfabrikant Maza. Leuk voor erbij, was de gedachte.

Zaandam
‘Wasabi?’, vraagt commercieel directeur Roberto Oberegger (35) aan zijn broertje Richie (28). Hij snuift de lucht die in de fabriek hangt nog eens goed naar binnen. Hij kan de geur niet goed thuisbrengen. Niet gek, want in de fabrieken van Hansel en Maza ruikt het overal anders. Het begint al op de oprit, waar het naar mayonaise ruikt. Zodra je de drempel over stapt is daar als eerste de geur van tonijn. Een paar stappen verder kappertjes en in een ander vertrek weer zalm.
Hansel maakt meer dan honderd verschillende soorten salades en sauzen. Zusterbedrijf Maza komt daar met ruim twintig smaken humus, falafel en andere mediterraanse producten nog eens bij.
In een grote fabriekshal vol roerende ..
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .