Aantal fietsenwinkels in Nederland neemt snel toe

Nieuws
Nederland telt steeds meer fysieke fietsenwinkels. Dat blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel. De verkoop van met name e-bikes neemt een hoge vlucht en veel ondernemers lijken daar een graantje van te willen meepikken.
anp
zaterdag 6 juli 2019 om 03:00
Volgens Bovag komen mensen terug van internetkoop.
Volgens Bovag komen mensen terug van internetkoop. anp / Tjapko de Heus

Amsterdam

Begin dit jaar telde Nederland 2990 fietsenzaken, naast nog eens 568 fysieke vestigingen van groothandelaren in tweewielers. Dat is een toename van respectievelijk 11,4 en 12,6 procent ten opzichte van 2014.

De verkoop van fietsen leverde volgens brancheverenigingen Bovag en RAI Vereniging vorig jaar een kwart meer omzet op dan in 2017, waarbij de e-bike de grote groeimotor van de branche was. Waar elektrische fietsen voorheen vooral als vervoersmiddel voor ouderen werden gezien, vinden ze nu in alle lagen van de bevolking gretig aftrek.

Dat is ook goed nieuws voor kleinere fietsenwinkels in de buurt, aldus een Bovag-woordvoerder. ‘Je ziet dat mensen terugkomen van internetkoop. De e-bike is een best complex en duur product, dat je wilt passen en meten en om de hoek wilt laten repareren’, aldus de zegsman. ‘Dan blijkt een fysieke winkel goed te passen bij de e-bike. Je ziet daarom ook dat onlineverkopers vaker fysieke vestigingen openen.’ <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hoogleraar christelijk sociaal denken: 'Het falende overheidsbeleid is de sociale kwestie anno 2023'

Het christelijk-sociaal denken kan een antwoord bieden op de toeslagenaffaire en andere maatschappelijke problemen, zegt Arjen Siegmann. Hij houdt donderdag zijn inaugurele rede als hoogleraar christelijk sociaal denken.

Afbeelding

Open brief voor AI-pauze krijgt veel steun

Meer dan duizend mensen hebben een open brief ondertekend met de oproep een pauze in te lassen bij de ontwikkeling van steeds krachtigere kunstmatige intelligentie (AI).

Afbeelding

De op expansie gerichte Ralph Hamers past na de overname van Credit Suisse niet meer bij UBS

Na de overname van Credit Suisse door UBS is er bij de gecombineerde Zwitserse bankenreus geen plaats meer voor de Nederlander Ralph Hamers. Zijn profiel van expansie strookt niet meer met de uitdaging om in te krimpen.

Afbeelding

Gestegen hypotheekrente jaagt huizenbezitters op kosten

Naast starters merken ook huizenbezitters de gevolgen van de gestegen hypotheekrente. Circa 7 procent, grofweg 250.000 mensen, zag afgelopen jaar de rentevaste periode aflopen en is nu meer kwijt aan woonlasten.

Afbeelding

Scotch & Soda maakt doorstart na overname

Het Nederlandse modemerk Scotch & Soda maakt een doorstart. Het failliet gegane bedrijf wordt overgenomen door Bluestar Alliance, een Amerikaanse onderneming die diverse modemerken bezit zoals sportmerk Hurley.

Afbeelding

Einde brandstofauto: Berlijn doet toch mee

Duitsland staakt zijn verzet tegen EU-regels die auto's met een verbrandingsmotor moeten uitbannen. Berlijn en Brussel zijn het erover eens geworden dat er ruimte blijft voor auto's die niet op elektriciteit rijden, maar op duurzame brandstoffen, meldt Frans Timmermans, de klim..