Aantal fietsenwinkels in Nederland neemt snel toe

Nieuws
Nederland telt steeds meer fysieke fietsenwinkels. Dat blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel. De verkoop van met name e-bikes neemt een hoge vlucht en veel ondernemers lijken daar een graantje van te willen meepikken.
anp
zaterdag 6 juli 2019 om 03:00
Volgens Bovag komen mensen terug van internetkoop.
Volgens Bovag komen mensen terug van internetkoop. anp / Tjapko de Heus

Amsterdam

Begin dit jaar telde Nederland 2990 fietsenzaken, naast nog eens 568 fysieke vestigingen van groothandelaren in tweewielers. Dat is een toename van respectievelijk 11,4 en 12,6 procent ten opzichte van 2014.

De verkoop van fietsen leverde volgens brancheverenigingen Bovag en RAI Vereniging vorig jaar een kwart meer omzet op dan in 2017, waarbij de e-bike de grote groeimotor van de branche was. Waar elektrische fietsen voorheen vooral als vervoersmiddel voor ouderen werden gezien, vinden ze nu in alle lagen van de bevolking gretig aftrek.

Dat is ook goed nieuws voor kleinere fietsenwinkels in de buurt, aldus een Bovag-woordvoerder. ‘Je ziet dat mensen terugkomen van internetkoop. De e-bike is een best complex en duur product, dat je wilt passen en meten en om de hoek wilt laten repareren’, aldus de zegsman. ‘Dan blijkt een fysieke winkel goed te passen bij de e-bike. Je ziet daarom ook dat onlineverkopers vaker fysieke vestigingen openen.’ <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Recreatief winkelen verdwijnt, in een rap tempo verandert ons koopgedrag

De Nederlandse winkelcentra staan er steeds leger bij. Geen Black Friday, Sinterklaas- of Kerstdrukte kan dat verhullen. Hoe komt dit en hoe kan de leegte van de panden worden opgevuld?

Afbeelding

Dit bedrijf gaat uit principe dicht op Black Friday. ‘Marketingstunt? Ik weet wel goedkopere’

Op Black Friday worden consumenten gelokt met hoge kortingen en de beste deals. Maar niet iedere winkel doet hier aan mee. ‘Denk eens na of je het écht nodig hebt.’

Afbeelding

Ook grootste pensioenfonds ABP verhoogt pensioenen, met 11,96 procent

Het pensioenfonds voor ambtenaren, het ABP, verhoogt de pensioenen van ouderen en de pensioenopbouw van werkenden met 11,96 procent. De verhoging is mogelijk door de gestegen rente en de versoepeling van de regels voor pensioenfondsen.

Afbeelding

‘Of wij zelf ook piekbelasters zijn? We denken van niet, maar dat weet je nooit zeker’

Opnieuw ligt er een plan op tafel om piekbelasters onder de boeren in Nederland over te halen tot bedrijfsbeëindiging. Het Nederlands Dagblad schuift geregeld aan bij Pieter en Alien van Zijtveld. Hoe kijken zij aan tegen de nieuwe uitkoopregeling?

Afbeelding

Overwaarde van Nederlandse koopwoning gemiddeld 175.000 euro

De daling van de huizenprijzen is nog niet nadelig voor de Nederlandse woningbezitter. Een koopwoning heeft gemiddeld 175.000 euro overwaarde, met pieken in Aerdenhout en Blaricum. Kerkrade heeft de laagste gemiddelde overwaarde.

Afbeelding

Een Meppels middeltje maakt vervuild afvalwater kristalhelder

Onappetijtelijke afvalwatercocktails van zink, ijzer, sulfaat, fosfaat en chloor worden schoon met een wondermiddeltje dat in Drenthe is bedacht. Het water kan daarna veilig worden hergebruikt of geloosd.