Luister naar

Ondanks roep om matiging forse stijging topinkomens

Nieuws
Het beloningsseizoen bij de grote bedrijven moet nog beginnen, maar de eerste forse stijgingen voor de top zijn al weer aangekondigd. Beursuitbater Euronext wil de topman minimaal 34,5 procent meer gaan betalen, brillenbedrijf GrandVision wil de beloning van de bestuursvoorzitter met ten minste 37 procent verhogen, exclusief miljoenenbonussen.
Wilco Dekker redactie vk
vrijdag 4 oktober 2019 om 03:00
Stephane Boujnah van Euronext.
Stephane Boujnah van Euronext. afp / Joel Saget

Amsterdam

Dat blijkt uit de voorstellen voor het nieuwe beloningsbeleid die beide bedrijven aan de aandeelhouders hebben gestuurd. De forse stijgingen zijn opmerkelijk, omdat grote bedrijven van diverse kanten – de politiek, beleggers, vakbonden – worden opgeroepen de topinkomens te matigen.

De grote beleggers maken zich ­zorgen, omdat bijna alle beursgenoteerde bedrijven de komende maanden hun beloningsbeleid moeten ‘verversen’. ‘Ik hoop niet dat deze voorstellen de toon gaan zetten’, zegt Rients Abma, directeur van Eumedion, de belangenbehartiger van grote beleggers zoals pensioenfondsen.

Euronext-topman Stéphane Boujnah kreeg vorig jaar in totaal bijna 2 miljoen euro, waarvan 725.000 euro basissalaris. Bij normale prestaties van de uitbater van de beurzen van onder meer Amsterdam, Parijs en Brussel gaat Boujnah 34,5 procent meer verdienen; bij heel goede prestaties kan dat oplopen tot 39 procent. Volgens Euronext is de stijging gerechtvaardigd. omdat het beursbedrijf sinds het vorige beloningsplan, in 2014, een stuk groter en complexer is geworden. Ook zou uit een vergelijking met andere bedrijven blijken dat de beloning van Boujnah beneden het gemiddelde ligt.

Bij GrandVision, eigenaar van onder meer Eyewish en Pearle, verdiende topman Stephan Borchert vorig jaar 2,71 miljoen euro. GrandVision wordt door eigenaar HAL Investment verkocht aan branchegenoot EssilorLuxottica. Als die operatie succesvol wordt afgerond, krijgt de topman 5,6 miljoen euro ‘aanblijfbonus’ en ­‘risicocompensatievergoeding’. Dat is bijna zeven keer zijn basissalaris.

Volgens het brillenbedrijf is bij het voorstel de ‘publieke opinie’ over bestuurdersbeloningen in overweging genomen. Hoe dat precies is gedaan, is niet duidelijk. GrandVision geeft geen commentaar.

moreel verwerpelijk

Vakbond FNV is ontstemd. ‘De top van GrandVision casht, maar er is al jaren geen cao voor medewerkers uit de optiekbranche. Dat betekent in het algemeen niet veel goeds voor loonsverhogingen’, zegt coördinator arbeidsvoorwaarden Zakaria Boufangacha. ‘Topmensen zorgen heel goed voor zichzelf, terwijl de mensen die het werk doen, een fatsoenlijke loonsverhoging verdienen. Moreel verwerpelijk, dit gedrag: het ontbreekt de top aan enige sociale verantwoordelijkheid.’

Ook de grote beleggers hebben moeite met de stijgingen. ‘In beide gevallen wordt niet goed uitgelegd waarom die verhogingen nodig zijn’, zegt Eumedion-directeur Rients Abma. ‘En of deze stijgingen in de pas lopen met de salarisstijgingen die gewone werknemers krijgen, en of deze voorstellen op maatschappelijk draagvlak kunnen rekenen. Deze criteria heeft de wetgever niet voor niets in de nieuwe beloningswetgeving opgenomen.’

Eumedion is sowieso tegen bonussen die niet gekoppeld zijn aan concrete prestaties, zoals de aanblijfbonus van Borchert. Beleggers mogen stemmen over de beloning. Volgens een nieuw voorstel moet minimaal 75 procent voor stemmen, maar dat voorstel gaat pas volgend jaar in. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Online supermarkt Foodello stort zich op Nederlandse restpartijen: ‘Rijst kun je heus nog eten als het een maand over datum is’

Overgebleven blikjes pittige knakworst van Unox of broodbeleg van De Ruijter: online supermarkt Foodello maakt de restpartijen van producenten graag op. Het Finse bedrijf hoopt zo voedselverspilling tegen te gaan.

Afbeelding

Recreatief winkelen verdwijnt, in een rap tempo verandert ons koopgedrag

De Nederlandse winkelcentra staan er steeds leger bij. Geen Black Friday, Sinterklaas- of Kerstdrukte kan dat verhullen. Hoe komt dit en hoe kan de leegte van de panden worden opgevuld?

Afbeelding

Dit bedrijf gaat uit principe dicht op Black Friday. ‘Marketingstunt? Ik weet wel goedkopere’

Op Black Friday worden consumenten gelokt met hoge kortingen en de beste deals. Maar niet iedere winkel doet hier aan mee. ‘Denk eens na of je het écht nodig hebt.’

Afbeelding

Ook grootste pensioenfonds ABP verhoogt pensioenen, met 11,96 procent

Het pensioenfonds voor ambtenaren, het ABP, verhoogt de pensioenen van ouderen en de pensioenopbouw van werkenden met 11,96 procent. De verhoging is mogelijk door de gestegen rente en de versoepeling van de regels voor pensioenfondsen.

Afbeelding

‘Of wij zelf ook piekbelasters zijn? We denken van niet, maar dat weet je nooit zeker’

Opnieuw ligt er een plan op tafel om piekbelasters onder de boeren in Nederland over te halen tot bedrijfsbeëindiging. Het Nederlands Dagblad schuift geregeld aan bij Pieter en Alien van Zijtveld. Hoe kijken zij aan tegen de nieuwe uitkoopregeling?

Afbeelding

Overwaarde van Nederlandse koopwoning gemiddeld 175.000 euro

De daling van de huizenprijzen is nog niet nadelig voor de Nederlandse woningbezitter. Een koopwoning heeft gemiddeld 175.000 euro overwaarde, met pieken in Aerdenhout en Blaricum. Kerkrade heeft de laagste gemiddelde overwaarde.