De morele spagaat voor Hydratec om toch in Rusland te blijven. ‘Dit is Poetins oorlog’

Interview
Het technologieconcern Hydratec boekte in 2022 een recordomzet van 283 miljoen euro. Een paar ton komt nog uit Rusland, omdat het bedrijf de banden niet geheel wil doorsnijden. ‘Het gaat om de voedselvoorziening van de gewone Rus.’
Robert Misset / vk
zaterdag 25 maart 2023 om 17:00
CEO Bart Aangenendt: 'Het is de dominee tegenover de handelaar. Ik denk niet dat het effect heeft om de dominee te zijn.’
CEO Bart Aangenendt: 'Het is de dominee tegenover de handelaar. Ik denk niet dat het effect heeft om de dominee te zijn.’ beeld Raymond Rutting

Amersfoort

Over het 25e jubileumjaar als beursgenoteerd bedrijf presenteerde Hydratec Industries in maart feestelijke cijfers. Het bedrijf dat wereldwijd innovatieve en duurzame productiesystemen- en componenten levert op het gebied van voeding, gezondheid en mobiliteit, behaalde in 2022 een recordomzet van 283 miljoen euro. Als ceo Bart Aangenendt zelf telefonisch de afspraak regelt, zegt hij: ‘We zijn maar een klein bedrijf.’ Enkele dagen later: ‘Op de beurs welteverstaan.’

Hydratec fungeert als paraplu voor vijf dochterondernemingen: LAN, Royal Pas Reform, Rollepaal, Helvoet en Timmerije. Het illustreert de diversiteit van het concern. Bij LAN Handling Technologies in Berkel-Enschot toont salesmanager Berry Geerts een ragfijn samenspel ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Waarom stijgt de inflatie opeens weer en hoe kan het dat andere landen daar minder last van hebben?

In Nederland blijven de prijzen maar verder oplopen, terwijl er in omliggende landen wel enige verbetering zichtbaar is. Wat is er aan de hand met de inflatiecijfers?

Afbeelding

Hoe kan goedkope kleding eerlijk zijn? 'Wij proberen zo veel mogelijk schakels in beeld te krijgen'

Kledingketen Zeeman betaalt werknemers in vier fabrieken in Bangladesh, India en Turkije meer dan het minimumloon. Kan goedkope kleding onder fatsoenlijke omstandigheden worden geproduceerd?

Afbeelding

Eindeloos stoplichten taggen en praten met Alexa. Wie zijn de mensen achter ChatGPT?

De opmars van AI leidt tot discussies over banen die verloren zouden gaan, maar er zijn veel banen bijgekomen. Elke dag trainen miljoenen platformwerkers algoritmen die bepalend zijn voor toepassingen als ChatGPT.

Afbeelding

'Bedrijven denken steeds vaker: 'Dan maar een oudere, die is nog goedkoper ook'

Door de personeelstekorten kiezen bedrijven steeds vaker voor een AOW'er. Waar het aantal uitzenduren al jaren daalt, groeit uitzendbureau Actief 65-plus juist. Oprichter Jack Wiebenga is 78 en denkt ook nog niet aan stoppen.

Afbeelding

Terug van weggeweest: driejarige energiecontracten, maar wel met nieuwe voorwaarden

Vanaf 1 juni zullen energiebedrijven voor het eerst sinds ruim een jaar meerjarige, vaste contracten aanbieden. Hoe staat het er momenteel voor op de energiemarkt? En waar moet je als consument op letten?

Afbeelding

Investeringen: zonne-energie haalt olie in

De wereldwijde investeringen in zonne-energie zullen dit jaar voor het eerst de uitgaven aan fossiele brandstoffen overtreffen. Dat meldt het Internationaal Energieagentschap (IEA).