Toekomst winkels Scotch & Soda onzeker

Nieuws
De buitenlandse winkels van kledingketen Scotch & Soda kunnen niet zonder de failliete Nederlandse tak.
anp
woensdag 22 maart 2023 om 03:22
Het logo van Scotch & Soda.
Het logo van Scotch & Soda. beeld anp / Harold Versteeg

Amsterdam

Curator Jasper Berkenbosch zoekt daarom naar een bedrijf dat niet alleen de Nederlandse filialen wil overnemen, maar dat ook verder wil met de winkels over de grens, waarover nog geen bankroet is uitgesproken.

Volgens de curator zijn er al meerdere geïnteresseerde partijen, met wie hij gesprekken voert. Hij heeft goede hoop een doorstartmogelijkheid te vinden. ‘Ik verwacht het ook, maar het is nog geen gegeven. Er zal ook geld bij moeten’, zegt hij naar aanleiding van berichtgeving door Het Financieele Dagblad.

Berkenbosch noemt Scotch & Soda een ‘echt Amsterdams merk’, waarvan de kleding volgens hem ook in Amsterdam zelf wordt ontworpen. In Nederland telt de onderneming circa dertig zaken en achthonderd medewerkers. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Terug van weggeweest: driejarige energiecontracten, maar wel met nieuwe voorwaarden

Vanaf 1 juni zullen energiebedrijven voor het eerst sinds ruim een jaar meerjarige, vaste contracten aanbieden. Hoe staat het er momenteel voor op de energiemarkt? En waar moet je als consument op letten?

Afbeelding

Investeringen: zonne-energie haalt olie in

De wereldwijde investeringen in zonne-energie zullen dit jaar voor het eerst de uitgaven aan fossiele brandstoffen overtreffen. Dat meldt het Internationaal Energieagentschap (IEA).

Afbeelding

Pechvogels op de woningmarkt kunnen fluiten naar hun nieuwbouwwoning: onbetaalbaar door hypotheekrente

Steeds meer kopers van nieuwbouwhuizen zien hun verhuisdroom vervliegen. De vertraging in de woningbouw en de snel gestegen hypotheekrente zijn voor hen een nachtmerrie geworden. ‘Deze mensen werden gevangen in een ramp.’

Afbeelding

Minister gaat gratis retourzending niet verbieden, maar wil duurzaam shoppen wel stimuleren

Consumenten laten betalen voor het retour sturen van kleding die ze hebben besteld? Minister Adriaansens (Economische Zaken) ziet er niks in. Wel wil ze stimuleren dat consumenten de meest duurzame verzendmethode kiezen.

Afbeelding

Tonnen belastingschuld als een donkere wolk boven je hoofd: 'Ik voel mij onmachtig'

Na corona met tonnen schuld zitten. Ondernemer Ko Bostelaar noemt het geen zwaar weer, wel donkere wolken. De komende jaren betaalt hij nog duizenden euro's terug aan de Belastingdienst.

Afbeelding

Bij Papierfabriek Doetinchem is de energietransitie in volle gang

In het hart van de Achterhoek wint Papierfabriek Doetinchem jaarlijks 70.000 ton papier uit pulp. Dat kost bergen energie, en wat betreft verduurzaming lijkt er nog een lange weg te gaan.