Eysing wil de romantiek van de bromfiets terugbrengen met hun duurzame, luxe e-moped

Achtergrond
Aanvankelijk verkochten ze met hun e-mopeds een droom, maar nu krijgen de vier oprichters van Eysing steun van een beroemd Italiaanse ontwerpbureau. ‘We dachten: dit moet een grap zijn. Pininfarina is de Champions League.’
Robert Misset / vk
zaterdag 4 maart 2023 om 17:35
Broers en medeoprichters Jasper (links) en Stijn Smit.
Broers en medeoprichters Jasper (links) en Stijn Smit. beeld Raymond Rutting

Vught

Lachend wijzen Stijn en Jasper Smit naar het prototype van hun elektrische bromfiets, het kroonjuweel van Eysing. Even later suist de verslaggever bijna onhoorbaar door het Zorgpark in Vught, op de Pioneer S Exclusive Green. Trek de gashandel open en de e-moped rijdt sneller dan de begrensde 45 kilometer per uur. De bromfiets laadt automatisch op, wanneer je stilstaat of remt. Dit is even anders dan crossen op een bromfiets met benzinemotor.

Alain van Dijk (27) en Rik Smits (28) waren al aan het pionieren met elektrische bromfietsen, toen de broers Stijn (24) en Jasper Smit (27) nog studeerden. Samen vormen de twintigers de directie van Eysing. De vier jeugdvrienden hebben plechtig beloofd elkaar trouw te blijven, ook nu de jaaromzet..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De rekening van de bankencrisis dreigt toch weer bij de belastingbetaler te belanden

Na de financiële crisis van 2008 was de boodschap dat belastingbetalers niet meer mochten opdraaien voor de redding van banken. Vijftien jaar later lijken ze dat bij de overname van Credit Suisse door UBS toch weer te doen.

Afbeelding

Klimaatplannen van financiële sector schieten tekort. 'Plannen rammelen nog aan alle kanten'

De klimaatplannen van de financiële sector zijn ongeloofwaardig en ontoereikend. De sector kan onvoldoende aantonen dat de plannen in lijn zijn met de klimaatakkoorden van Parijs.

Afbeelding

Duurzamer pakketjes ontvangen, dat kan via Homerr, maar dan moet je wel zelf de deur uit

Twee miljoen pakketjes worden iedere dag rondgebracht, en dat heeft veel impact op het klimaat. Bezorgdienst Homerr probeert de schade te beperken, maar daarvoor moet je wel zelf de deur uit. En een beetje geduld hebben.

Afbeelding

Hoe kon het zo misgaan bij de huisbankier van Silicon Valley en dreigt een nieuwe Lehman-crisis?

De financiële sector is sinds vrijdag in de ban van het faillissement van de Silicon Valley Bank. Ondanks het vertrouwen van de Amerikaanse overheid, daalde ook de Amsterdamse AEX maandag fors. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Afbeelding

Met machinelearning zorgt dit Amsterdamse bedrijf ervoor dat zonne- en windenergie zo optimaal mogelijk wordt opgewekt

Dexter Energy Services levert stroom- en weersvoorspellingen aan producenten van duurzame energie. Handig, vooral als je niet wilt dat er een ijsblok van een windmolen valt.

Afbeelding

Chinezen weten maximale prestaties uit 'oudjes' van ASML te halen, en daar wordt het Westen nerveus van

ASML mag niet langer oudere chipmachines aan China verkopen. Waar is het Westen bang voor?