Deze Nederlanders ‘havermelkboeren’ bezorgen de melk nog gewoon met de bakfiets

Achtergrond
De oprichters van het eerste Nederlandse havermelkmerk Real Oat Arts (ROA) willen koffieliefhebbers overtuigen dat de plantaardige melk niet alleen hip en duurzaam is. ‘Wij willen de focus niet leggen op de duurzaamheid van ons product. Wij willen mensen overtuigen door de smaak.’
Anna de Haas / vk
zaterdag 4 februari 2023 om 18:12
De oprichters van Real Oat Arts, Cas Zanem (links) en Boris de Lorm.
De oprichters van Real Oat Arts, Cas Zanem (links) en Boris de Lorm. beeld Raymond Rutting

Amsterdam

Havermelk is best zwaar. Daar kwamen de jongens van het Amsterdamse ROA achter toen ze besloten hun producten persoonlijk bij de klant te bezorgen. Zelfs met een elektrische bakfiets gaat het rondbrengen van circa 120 pakken havermelk niet over rozen. Lekke banden, kapotte accu’s en hobbelige Amsterdamse straten: ‘Het eerste jaar hebben we vooral stilgestaan’, lacht medeoprichter Boris de Lorm (28).

Toch hebben De Lorm en zijn compagnons Lucas O’Flynn (31) en Cas Zanen (27) hun distributieplan nog niet opgegeven. Voor de kantoorruimte annex opslag in Amsterdam-Noord is inmiddels een bonte e-vloot verzameld, bestaande uit onder meer een voormalige Utrechtse gemeentewagen en een kanariegele tuktuk uit Delhi. Daarmee voorzien de man..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Toekomst winkels Scotch & Soda onzeker

De buitenlandse winkels van kledingketen Scotch & Soda kunnen niet zonder de failliete Nederlandse tak.

Afbeelding

De rekening van de bankencrisis dreigt toch weer bij de belastingbetaler te belanden

Na de financiële crisis van 2008 was de boodschap dat belastingbetalers niet meer mochten opdraaien voor de redding van banken. Vijftien jaar later lijken ze dat bij de overname van Credit Suisse door UBS toch weer te doen.

Afbeelding

Cocaïne, corruptie en coniferenhagen: hoe Credit Suisse het onderspit dolf in een bancaire broedertwist

Na een eindeloze reeks schandalen komt Credit Suisse in handen van rivaal UBS. De buurman op de Paradeplatz in Zürich, geleid door oud-ING-baas Ralph Hamers, wist Credit Suisse zondag voor een ramsjprijs op de kop te tikken.

Afbeelding

Klimaatplannen van financiële sector schieten tekort. 'Plannen rammelen nog aan alle kanten'

De klimaatplannen van de financiële sector zijn ongeloofwaardig en ontoereikend. De sector kan onvoldoende aantonen dat de plannen in lijn zijn met de klimaatakkoorden van Parijs.

Afbeelding

Duurzamer pakketjes ontvangen, dat kan via Homerr, maar dan moet je wel zelf de deur uit

Twee miljoen pakketjes worden iedere dag rondgebracht, en dat heeft veel impact op het klimaat. Bezorgdienst Homerr probeert de schade te beperken, maar daarvoor moet je wel zelf de deur uit. En een beetje geduld hebben.

Afbeelding

Hoe kon het zo misgaan bij de huisbankier van Silicon Valley en dreigt een nieuwe Lehman-crisis?

De financiële sector is sinds vrijdag in de ban van het faillissement van de Silicon Valley Bank. Ondanks het vertrouwen van de Amerikaanse overheid, daalde ook de Amsterdamse AEX maandag fors. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?