TNO: ‘Voor huishoudens blijven zonnepanelen komende jaren een zeer aantrekkelijke investering’

Achtergrond
TNO-onderzoeker Frits Verheij denkt dat de vrees dat het in de toekomst voor particulieren niet meer aantrekkelijk is om zonnepanelen aan te schaffen, niet helemaal terecht is.
Tjerk Gualthérie van Weezel / vk
dinsdag 31 januari 2023 om 17:25
Zonnepanelen op het dak van woningen in Oude-Tonge. Pieter Omtzigt en Kamerleden van zowel GroenLinks als PvdA vrezen dat het in de toekomst voor particulieren niet meer aantrekkelijk is om zonnepanelen aan te schaffen.
Zonnepanelen op het dak van woningen in Oude-Tonge. Pieter Omtzigt en Kamerleden van zowel GroenLinks als PvdA vrezen dat het in de toekomst voor particulieren niet meer aantrekkelijk is om zonnepanelen aan te schaffen. beeld anp / Sandra Uittenbogaart

Amsterdam

De discussie over de salderingsregeling voor zonnestroom liep afgelopen weken hoog op. Het kabinet wil vanaf 2025 die zeer gunstige regeling voor panelenbezitters versoberen. Maar dat plan kan op weinig steun rekenen bij de oppositie, zo bleek donderdag in de Tweede Kamer. Energieminister Rob Jetten heeft vooralsnog onvoldoende steun om de afschaffing door de Eerste Kamer te loodsen.

Pieter Omtzigt en Kamerleden van zowel GroenLinks als PvdA vrezen dat het in de toekomst voor particulieren niet meer aantrekkelijk is om zonnepanelen aan te schaffen. TNO becijferde deze zomer weliswaar dat panelen een goede investering blijven, maar dat onderzoek geeft volgens kritische Kamerleden te weinig inzicht in hoe de regeling uitpakt voor v..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Olifantenverschrikkers, camera's en Céline Dion: zo bewaart Hack the Planet de harmonie tussen mens en olifant

Het Haagse bedrijf Hack the Planet helpt met allerlei technische hoogstandjes olifanten beschermen tegen mensen, en mensen tegen olifanten. Met een beetje assistentie van Céline Dion, doedelzakken en de Beastie Boys.

Afbeelding

Waarom stijgt de inflatie opeens weer en hoe kan het dat andere landen daar minder last van hebben?

In Nederland blijven de prijzen maar verder oplopen, terwijl er in omliggende landen wel enige verbetering zichtbaar is. Wat is er aan de hand met de inflatiecijfers?

Afbeelding

Hoe kan goedkope kleding eerlijk zijn? 'Wij proberen zo veel mogelijk schakels in beeld te krijgen'

Kledingketen Zeeman betaalt werknemers in vier fabrieken in Bangladesh, India en Turkije meer dan het minimumloon. Kan goedkope kleding onder fatsoenlijke omstandigheden worden geproduceerd?

Afbeelding

Eindeloos stoplichten taggen en praten met Alexa. Wie zijn de mensen achter ChatGPT?

De opmars van AI leidt tot discussies over banen die verloren zouden gaan, maar er zijn veel banen bijgekomen. Elke dag trainen miljoenen platformwerkers algoritmen die bepalend zijn voor toepassingen als ChatGPT.

Afbeelding

'Bedrijven denken steeds vaker: 'Dan maar een oudere, die is nog goedkoper ook'

Door de personeelstekorten kiezen bedrijven steeds vaker voor een AOW'er. Waar het aantal uitzenduren al jaren daalt, groeit uitzendbureau Actief 65-plus juist. Oprichter Jack Wiebenga is 78 en denkt ook nog niet aan stoppen.

Afbeelding

Terug van weggeweest: driejarige energiecontracten, maar wel met nieuwe voorwaarden

Vanaf 1 juni zullen energiebedrijven voor het eerst sinds ruim een jaar meerjarige, vaste contracten aanbieden. Hoe staat het er momenteel voor op de energiemarkt? En waar moet je als consument op letten?