TNO: ‘Voor huishoudens blijven zonnepanelen komende jaren een zeer aantrekkelijke investering’

Achtergrond
TNO-onderzoeker Frits Verheij denkt dat de vrees dat het in de toekomst voor particulieren niet meer aantrekkelijk is om zonnepanelen aan te schaffen, niet helemaal terecht is.
Tjerk Gualthérie van Weezel / vk
dinsdag 31 januari 2023 om 17:25
Zonnepanelen op het dak van woningen in Oude-Tonge. Pieter Omtzigt en Kamerleden van zowel GroenLinks als PvdA vrezen dat het in de toekomst voor particulieren niet meer aantrekkelijk is om zonnepanelen aan te schaffen.
Zonnepanelen op het dak van woningen in Oude-Tonge. Pieter Omtzigt en Kamerleden van zowel GroenLinks als PvdA vrezen dat het in de toekomst voor particulieren niet meer aantrekkelijk is om zonnepanelen aan te schaffen. beeld anp / Sandra Uittenbogaart

Amsterdam

De discussie over de salderingsregeling voor zonnestroom liep afgelopen weken hoog op. Het kabinet wil vanaf 2025 die zeer gunstige regeling voor panelenbezitters versoberen. Maar dat plan kan op weinig steun rekenen bij de oppositie, zo bleek donderdag in de Tweede Kamer. Energieminister Rob Jetten heeft vooralsnog onvoldoende steun om de afschaffing door de Eerste Kamer te loodsen.

Pieter Omtzigt en Kamerleden van zowel GroenLinks als PvdA vrezen dat het in de toekomst voor particulieren niet meer aantrekkelijk is om zonnepanelen aan te schaffen. TNO becijferde deze zomer weliswaar dat panelen een goede investering blijven, maar dat onderzoek geeft volgens kritische Kamerleden te weinig inzicht in hoe de regeling uitpakt voor v..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Toekomst winkels Scotch & Soda onzeker

De buitenlandse winkels van kledingketen Scotch & Soda kunnen niet zonder de failliete Nederlandse tak.

Afbeelding

De rekening van de bankencrisis dreigt toch weer bij de belastingbetaler te belanden

Na de financiële crisis van 2008 was de boodschap dat belastingbetalers niet meer mochten opdraaien voor de redding van banken. Vijftien jaar later lijken ze dat bij de overname van Credit Suisse door UBS toch weer te doen.

Afbeelding

Cocaïne, corruptie en coniferenhagen: hoe Credit Suisse het onderspit dolf in een bancaire broedertwist

Na een eindeloze reeks schandalen komt Credit Suisse in handen van rivaal UBS. De buurman op de Paradeplatz in Zürich, geleid door oud-ING-baas Ralph Hamers, wist Credit Suisse zondag voor een ramsjprijs op de kop te tikken.

Afbeelding

Klimaatplannen van financiële sector schieten tekort. 'Plannen rammelen nog aan alle kanten'

De klimaatplannen van de financiële sector zijn ongeloofwaardig en ontoereikend. De sector kan onvoldoende aantonen dat de plannen in lijn zijn met de klimaatakkoorden van Parijs.

Afbeelding

Duurzamer pakketjes ontvangen, dat kan via Homerr, maar dan moet je wel zelf de deur uit

Twee miljoen pakketjes worden iedere dag rondgebracht, en dat heeft veel impact op het klimaat. Bezorgdienst Homerr probeert de schade te beperken, maar daarvoor moet je wel zelf de deur uit. En een beetje geduld hebben.

Afbeelding

Hoe kon het zo misgaan bij de huisbankier van Silicon Valley en dreigt een nieuwe Lehman-crisis?

De financiële sector is sinds vrijdag in de ban van het faillissement van de Silicon Valley Bank. Ondanks het vertrouwen van de Amerikaanse overheid, daalde ook de Amsterdamse AEX maandag fors. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?