Isabelle Wolswinkel vertelt de verhalen van mensen in de marge: ‘Ik mag in hun huid kruipen’

Interview
De verhalen vertellen van mensen die in onze samenleving geen stem hebben. Dat kan volgens Isabelle Wolswinkel (25) alleen als je hen kent en spreekt. Bij de stichting Tot Heil des Volks (THDV) in Amsterdam ontmoet ze veel gebrokenheid, die ze onder meer via theaterstukken zichtbaar maakt. ‘God vindt al zijn kinderen even belangrijk.’
Esther van Lunteren
vrijdag 13 januari 2023 om 19:05
Isabelle Wolswinkel: 'Ik mag mijn bijdrage leveren. Hoop bieden die uiteindelijk groter is dan de pijn.'
Isabelle Wolswinkel: 'Ik mag mijn bijdrage leveren. Hoop bieden die uiteindelijk groter is dan de pijn.' beeld Martin Waalboer
Goed Werk

Wat heeft je opleiding tot straatpastor met je huidige baan te maken? 

‘Mijn moeder komt uit Engeland. Daar heb ik na de middelbare school een aantal jaar gewoond en naast mijn studie de training tot Street Pastor gedaan. Op vrijdag- en zaterdagavond gingen we van 22.00 tot 04.00 uur de straat op als een extra paar handen, voeten, oren en ogen voor de plaatselijke politie. We maakten een praatje met mensen die in een verhitte discussie verwikkeld waren bij een bar. We knoopten een gesprek aan met een jonge vrouw die in haar eentje op een taxi stond te wachten. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Bianca werkt in de daklozeninloop: 'Uit boosheid gaat er weleens een bakje soep tegen de muur'

Bianca Koster (36) is locatiehoofd bij een daklozeninloop van De Regenboog Groep in Amsterdam. 'Ik kan mensen geen huizen beloven, maar soms is een paar droge sokken al fijn.'

Afbeelding

Isabelle Wolswinkel vertelt de verhalen van mensen in de marge: 'Ik mag in hun huid kruipen'

De verhalen vertellen van mensen die in onze samenleving geen stem hebben. Dat kan volgens Isabelle Wolswinkel (25) alleen als je hen kent en spreekt. Bij de stichting Tot Heil des Volks ontmoet ze veel gebrokenheid.

Afbeelding

Zo onderhandel je als zzp’er over je tarief: ‘Focus op je kwaliteiten en de waarde die jij biedt’

Wie als zzp’er niet regelmatig zijn of haar tarief verhoogt, gaat - door de inflatie - steeds minder verdienen. Het is belangrijk om je opdrachtgevers te overtuigen dat ze meer moeten betalen voor je diensten. Maar hoe?

Afbeelding

Wie vastloopt in zijn baan, komt maar moeilijk vrij. ‘Mensen schamen zich’

Een op de vijf werknemers voelt zich opgesloten in zijn of haar baan en lukt het niet daar snel verandering in brengen. ‘Het is een taboe om over te praten’, vertelt onderzoeker Merel Feenstra-Verschure.

Afbeelding

30 uur werken als nieuwe standaard: ‘Jongeren vinden dat er meer in het leven is dan geld verdienen’

Terwijl werkgevers schreeuwen om personeel, pleit CNV voor een 30-urige werkweek. Aan de cao-tafel is de hoge inflatie nu een groter thema, erkent voorzitter Piet Fortuin: ‘Maar dit is wel het moment om anders te gaan denken over werk.’

Afbeelding

Terwijl de ene crisis de andere opvolgt, maakt dit techbedrijf handige uitvindingen

Techbedrijf Demcon begon ooit met een boter-kaas-en-eieren-spelende robotaap, maar vindt nu producten uit die van pas komen bij crises. Zoals beademingsapparaten in de pandemie, en nu ‘ondersteunende’ middelen voor in de oorlog.