Online supermarkt Foodello stort zich op Nederlandse restpartijen: ‘Rijst kun je heus nog eten als het een maand over datum is’

Achtergrond
Overgebleven blikjes pittige knakworst van Unox of broodbeleg van De Ruijter: online supermarkt Foodello maakt de restpartijen van producenten graag op. Het Finse bedrijf hoopt zo voedselverspilling tegen te gaan, klanten komen vooral voor de lage prijzen.
Anna de Haas / vk
zaterdag 26 november 2022 om 18:24
In Zaandam wordt voedsel ingepakt voor de online bestellingen die worden gedaan bij Foodello.
In Zaandam wordt voedsel ingepakt voor de online bestellingen die worden gedaan bij Foodello. beeld Raymond Rutting

Zaandam

Onder de luide, muzikale aanmoediging van Dr. Dre en Snoop Dogg rolt teamleider Tomasz Matras zijn kar door het distributiecentrum in Zaandam. Hier en daar stopt hij bij een stelling om een product in een blauwe bak te stoppen. Van chocoladerepen van Tony’s Chocolonely (ten minste houdbaar tot 22 december) tot zakken noodles (goed tot januari volgend jaar) en potjes met uienpoeder (bruikbaar tot eind 2026).

Een inkooptechniek die niet alleen zachte prijzen oplevert voor de consument - ‘onze producten zijn gemiddeld 50 procent goedkoper dan bij de supermarkt’ - maar ook voedselverspilling moet tegengaan, zo stelt het bedrijf. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Met computers in de autonome kas kan de kweker duurzaam voedsel produceren

Met innovaties als schermdoeken, klimaatcomputers en plukrobots helpt technologiebedrijf Ridder boeren en tuinders bij de energietransitie. ‘Nederland is wereldwijd koploper in de tuinbouw, daar mogen we trots op zijn.’

Afbeelding

Bianca werkt in de daklozeninloop: 'Uit boosheid gaat er weleens een bakje soep tegen de muur'

Bianca Koster (36) is locatiehoofd bij een daklozeninloop van De Regenboog Groep in Amsterdam. 'Ik kan mensen geen huizen beloven, maar soms is een paar droge sokken al fijn.'

Afbeelding

'Kringloopeconomie komt niet dichterbij'

Het kabinet doet nog steeds te weinig om een kringloopeconomie te realiseren. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) stelt in een rapport dat hier de afgelopen jaren 'nauwelijks vooruitgang' in is geboekt.

Afbeelding

Financiële hulpsite Geldfit is vorig jaar 1,2 miljoen keer bezocht, aantal telefoontjes verdubbeld

Het aantal bezoekers van de financiële hulpsite Geldfit is vorig jaar verdriedubbeld tot een record van 1,2 miljoen. Het aantal telefoontjes naar de financiële hulplijn verdubbelde naar 15.000.

Afbeelding

Nederlandse banken: de gemiddelde huizenprijs gaat in 2023 verder zakken

De huizenprijzen zullen in 2023 meer dan verwacht blijven dalen. Dat stellen economen van ABN Amro en ING Bank. Zij stellen hun eerdere prognoses van de ontwikkeling van de woningmarkt dit jaar naar beneden bij.

Afbeelding

Lightyear dacht gouden horizonten tegemoet te rijden, maar koerste richting ravijn

De stemming was feestelijk, afgelopen november, in de wat treurige Finse provinciestad Uusikaupunki. De productie van de Lightyear 0 ging van start. Nu, nog geen twee maanden later, is van de vrolijkheid weinig overgebleven.