Dit bedrijf gaat uit principe dicht op Black Friday. ‘Marketingstunt? Ik weet wel goedkopere’

Interview
Op is op, sla nu je slag: op Black Friday worden consumenten gelokt met hoge kortingen en de beste deals. Maar niet iedere winkel doet hier aan mee, en dat geluid tegen de ‘kooppsychose’ klinkt steeds luider. ‘Denk eens na of je het écht nodig hebt.’
Gershon Osnabrugge
vrijdag 25 november 2022 om 02:30 aangepast 08:51
Hans Geels: 'Ik ben optimistisch, we hebben de tijdgeest mee'
Hans Geels: 'Ik ben optimistisch, we hebben de tijdgeest mee' beeld Dille & Kamille

‘Ons bedrijf is opgericht als alternatief tegen de wegwerpmaatschappij’, zegt Hans Geels, directeur van Dille & Kamille, een winkelketen voor huis-, tuin- en keukenspullen.

Geels verzet zich tegen de ‘collectieve koopwoede’ die door Black Friday ontstaat. In 2017, toen de Amerikaanse traditie in Nederland steeds meer voeten aan de grond kreeg, voelde zijn bedrijf zich genoodzaakt om mee te doen met het aanbieden van korting. ‘Maar dat ging tegen ons dna in’, legt hij uit.

Het bedrijf sloot zich het jaar erop aan bij Green Friday, de duurzame tegenhanger van Black Friday. Voor elke transactie werd er een bedrag in een potje gestopt, het geld werd uitgegeven aan het planten van bomen. Maar omdat dit volgens Geels ‘toch niet het..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Online supermarkt Foodello stort zich op Nederlandse restpartijen: ‘Rijst kun je heus nog eten als het een maand over datum is’

Overgebleven blikjes pittige knakworst van Unox of broodbeleg van De Ruijter: online supermarkt Foodello maakt de restpartijen van producenten graag op. Het Finse bedrijf hoopt zo voedselverspilling tegen te gaan.

Afbeelding

Recreatief winkelen verdwijnt, in een rap tempo verandert ons koopgedrag

De Nederlandse winkelcentra staan er steeds leger bij. Geen Black Friday, Sinterklaas- of Kerstdrukte kan dat verhullen. Hoe komt dit en hoe kan de leegte van de panden worden opgevuld?

Afbeelding

Dit bedrijf gaat uit principe dicht op Black Friday. ‘Marketingstunt? Ik weet wel goedkopere’

Op Black Friday worden consumenten gelokt met hoge kortingen en de beste deals. Maar niet iedere winkel doet hier aan mee. ‘Denk eens na of je het écht nodig hebt.’

Afbeelding

Ook grootste pensioenfonds ABP verhoogt pensioenen, met 11,96 procent

Het pensioenfonds voor ambtenaren, het ABP, verhoogt de pensioenen van ouderen en de pensioenopbouw van werkenden met 11,96 procent. De verhoging is mogelijk door de gestegen rente en de versoepeling van de regels voor pensioenfondsen.

Afbeelding

‘Of wij zelf ook piekbelasters zijn? We denken van niet, maar dat weet je nooit zeker’

Opnieuw ligt er een plan op tafel om piekbelasters onder de boeren in Nederland over te halen tot bedrijfsbeëindiging. Het Nederlands Dagblad schuift geregeld aan bij Pieter en Alien van Zijtveld. Hoe kijken zij aan tegen de nieuwe uitkoopregeling?

Afbeelding

Overwaarde van Nederlandse koopwoning gemiddeld 175.000 euro

De daling van de huizenprijzen is nog niet nadelig voor de Nederlandse woningbezitter. Een koopwoning heeft gemiddeld 175.000 euro overwaarde, met pieken in Aerdenhout en Blaricum. Kerkrade heeft de laagste gemiddelde overwaarde.