Dit bedrijf gaat uit principe dicht op Black Friday. ‘Marketingstunt? Ik weet wel goedkopere’

Interview
Op is op, sla nu je slag: op Black Friday worden consumenten gelokt met hoge kortingen en de beste deals. Maar niet iedere winkel doet hier aan mee, en dat geluid tegen de ‘kooppsychose’ klinkt steeds luider. ‘Denk eens na of je het écht nodig hebt.’
Gershon Osnabrugge
vrijdag 25 november 2022 om 02:30 aangepast 08:51
Hans Geels: 'Ik ben optimistisch, we hebben de tijdgeest mee'
Hans Geels: 'Ik ben optimistisch, we hebben de tijdgeest mee' beeld Dille & Kamille

‘Ons bedrijf is opgericht als alternatief tegen de wegwerpmaatschappij’, zegt Hans Geels, directeur van Dille & Kamille, een winkelketen voor huis-, tuin- en keukenspullen.

Geels verzet zich tegen de ‘collectieve koopwoede’ die door Black Friday ontstaat. In 2017, toen de Amerikaanse traditie in Nederland steeds meer voeten aan de grond kreeg, voelde zijn bedrijf zich genoodzaakt om mee te doen met het aanbieden van korting. ‘Maar dat ging tegen ons dna in’, legt hij uit.

Het bedrijf sloot zich het jaar erop aan bij Green Friday, de duurzame tegenhanger van Black Friday. Voor elke transactie werd er een bedrag in een potje gestopt, het geld werd uitgegeven aan het planten van bomen. Maar omdat dit volgens Geels ‘toch niet het..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Met computers in de autonome kas kan de kweker duurzaam voedsel produceren

Met innovaties als schermdoeken, klimaatcomputers en plukrobots helpt technologiebedrijf Ridder boeren en tuinders bij de energietransitie. ‘Nederland is wereldwijd koploper in de tuinbouw, daar mogen we trots op zijn.’

Afbeelding

Bianca werkt in de daklozeninloop: 'Uit boosheid gaat er weleens een bakje soep tegen de muur'

Bianca Koster (36) is locatiehoofd bij een daklozeninloop van De Regenboog Groep in Amsterdam. 'Ik kan mensen geen huizen beloven, maar soms is een paar droge sokken al fijn.'

Afbeelding

'Kringloopeconomie komt niet dichterbij'

Het kabinet doet nog steeds te weinig om een kringloopeconomie te realiseren. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) stelt in een rapport dat hier de afgelopen jaren 'nauwelijks vooruitgang' in is geboekt.

Afbeelding

Financiële hulpsite Geldfit is vorig jaar 1,2 miljoen keer bezocht, aantal telefoontjes verdubbeld

Het aantal bezoekers van de financiële hulpsite Geldfit is vorig jaar verdriedubbeld tot een record van 1,2 miljoen. Het aantal telefoontjes naar de financiële hulplijn verdubbelde naar 15.000.

Afbeelding

Nederlandse banken: de gemiddelde huizenprijs gaat in 2023 verder zakken

De huizenprijzen zullen in 2023 meer dan verwacht blijven dalen. Dat stellen economen van ABN Amro en ING Bank. Zij stellen hun eerdere prognoses van de ontwikkeling van de woningmarkt dit jaar naar beneden bij.

Afbeelding

Lightyear dacht gouden horizonten tegemoet te rijden, maar koerste richting ravijn

De stemming was feestelijk, afgelopen november, in de wat treurige Finse provinciestad Uusikaupunki. De productie van de Lightyear 0 ging van start. Nu, nog geen twee maanden later, is van de vrolijkheid weinig overgebleven.