De piloten van deze vliegschool vliegen voor een hoger doel: ze doen zendingswerk in de ‘bush’

Achtergrond
De piloten die in de vliegschool van Marco Koffeman zijn opgeleid, vliegen voor een hoger doel, zegt de directeur. Met hun kleine Cessna-toestellen verrichten ze zendingswerk op moeilijk begaanbare vliegveldjes in de ‘bush’.
Robèrt Misset / vk
zaterdag 1 oktober 2022 om 19:18
Leerling-piloot Jelle Hardenbol: ‘Ik wil betekenisvol bezig zijn voor de mensheid, in dienst van Gods Koninkrijk.'
Leerling-piloot Jelle Hardenbol: ‘Ik wil betekenisvol bezig zijn voor de mensheid, in dienst van Gods Koninkrijk.' beeld Elisa Maenhout

Teuge

Op de luchthaven van Teuge ziet Marco Koffeman hoe een vliegtuig een te lange ‘flair’ maakt. De landing moet veel korter, doceert de directeur van Mission Aviation Training Centre (MATC), de enige vliegschool in Europa die ‘bushvliegers’ opleidt. Zijn piloten moeten straks in Afrika of Papoea-Nieuw-Guinea kunnen landen op nauwelijks verharde vliegstrips zonder luchtverkeersleiding. En bovendien checken of er geen dieren lopen op de landingsbaan.

MATC levert piloten af voor Mission Aviation Fellowship (MAF), een christelijke hulporganisatie die wereldwijd met 130 vliegtuigen afgelegen dorpsgemeenschappen helpt met luchttransport en medische goederen. MAF vliegt met kleine Cessna-toestellen in 26 ontwikkelingslanden. De piloten dragen ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

'Kringloopeconomie komt niet dichterbij'

Het kabinet doet nog steeds te weinig om een kringloopeconomie te realiseren. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) stelt in een rapport dat hier de afgelopen jaren 'nauwelijks vooruitgang' in is geboekt.

Afbeelding

Financiële hulpsite Geldfit is vorig jaar 1,2 miljoen keer bezocht, aantal telefoontjes verdubbeld

Het aantal bezoekers van de financiële hulpsite Geldfit is vorig jaar verdriedubbeld tot een record van 1,2 miljoen. Het aantal telefoontjes naar de financiële hulplijn verdubbelde naar 15.000.

Afbeelding

Nederlandse banken: de gemiddelde huizenprijs gaat in 2023 verder zakken

De huizenprijzen zullen in 2023 meer dan verwacht blijven dalen. Dat stellen economen van ABN Amro en ING Bank. Zij stellen hun eerdere prognoses van de ontwikkeling van de woningmarkt dit jaar naar beneden bij.

Afbeelding

Lightyear dacht gouden horizonten tegemoet te rijden, maar koerste richting ravijn

De stemming was feestelijk, afgelopen november, in de wat treurige Finse provinciestad Uusikaupunki. De productie van de Lightyear 0 ging van start. Nu, nog geen twee maanden later, is van de vrolijkheid weinig overgebleven.

Afbeelding

De prijzen stijgen minder snel. Zal de inflatie dit jaar verder dalen?

Na een periode van schrikbarende inflatie, lijkt het tij gekeerd. Ook de prijzen van grondstoffen stijgen niet meer. Maar een inflatie van onder de 2 procent is voorlopig niet te verwachten. Drie vragen en antwoorden.

Afbeelding

In De Goedkoope Verfwinkel, de oudste verfzaak van Nederland, stap je zo de 19e eeuw binnen

De eikenhouten toonbank gaat schuil onder een dikke sedimentlaag van lijnolie. En wie contant afrekent, krijgt zijn wisselgeld uit een houten kassa. De Goedkoope Verfwinkel is de oudste verfhandel van Nederland. De vraag is: hoelang nog?