DPG-ontslag om grensoverschrijdend gedrag alsnog in publiciteit

Achtergrond
DPG Media heeft in 2016 een van zijn hoogste bazen ontslagen wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat bevestigt DPG Media na een podcastuitzending van The Gygs van mediaondernemer Yves Gijrath.
Ashwant Nandram / vk
dinsdag 22 februari 2022 om 03:20
Het gebouw van DPG Media in Antwerpen.
Het gebouw van DPG Media in Antwerpen. beeld anp / Dirk Waem

Amsterdam

Jaak Smeets, die als directeur-uitgever verantwoordelijk was voor diverse Nederlandse en Belgische titels, waaronder de Volkskrant, zou zich herhaaldelijk aan vrouwelijke medewerkers hebben opgedrongen. Diverse hoofdredacteuren van DPG-kranten wisten destijds van het wangedrag van Smeets, maar besloten er niet over te publiceren.

Voor zijn ontslag was Jaak Smeets (62) ruim twintig jaar werkzaam voor het mediaconcern. Na een hoofdredacteurschap van de Belgische krant Het Laatste Nieuws werd hij in 2003 gepromoveerd tot directeur-uitgever van het moederbedrijf. Hij was verantwoordelijk voor alle Belgische en Nederlandse titels, waaronder de Volkskrant, Trouw, AD, Het Parool, De Morgen en Het Laat..


Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Wie vastloopt in zijn baan, komt maar moeilijk vrij. ‘Mensen schamen zich’

Een op de vijf werknemers voelt zich opgesloten in zijn of haar baan en lukt het niet daar snel verandering in brengen. ‘Het is een taboe om over te praten’, vertelt onderzoeker Merel Feenstra-Verschure.

Afbeelding

CBS: Warmtepompen blijken vooral populair in woning

Het aantal nieuw geïnstalleerde warmtepompen is afgelopen jaar met bijna vijftig procent gestegen; er kwamen 386.000 nieuwe pompen bij, vooral bij woningen.

Afbeelding

Geen gas, wel een warmtepomp: ‘De energierekening is nu zestig euro per maand’

‘Installateurs lachten ons uit toen we offertes vroegen’, vertelt Musetta Blaauw. Ze woont met haar gezin in Groningen, in een woning uit 1907. Ze wilde ‘niet langer onderdeel van het Groningse gasprobleem’ zijn.

Afbeelding

Woningmarkt in beweging

Om te weten hoe het gaat op de woningmarkt hoeven deelnemers aan de Open Huizen Dag niet te wachten op de kwartaalcijfers van de makelaars. Er voltrekt zich een flinke omslag, merken zij, met dank aan de gestegen rente en energiekosten.

Afbeelding

De piloten van deze vliegschool vliegen voor een hoger doel: ze doen zendingswerk in de ‘bush’

De piloten die in de vliegschool van Marco Koffeman zijn opgeleid, vliegen voor een hoger doel, zegt de directeur. Met hun kleine Cessna-toestellen verrichten ze zendingswerk op moeilijk begaanbare vliegveldjes in de ‘bush’.

Afbeelding

Niet onze beste granen, maar beschadigd beschuit voor de kippen

Hoe kun je komen tot een prijs waarmee boeren kunnen werken in evenwicht met zichzelf en de natuur om hen heen? In oktober ontmoet u in deze rubriek vier ingewijden die daar een visie op hebben. Deze week: een boer die failliet ging en zo anders naar zijn werk ging kijken.