KLM ziet na overgangsjaar 2022 terugkeer naar ‘normaal’ in luchtvaart

Nieuws
Voor luchtvaartmaatschappij KLM, onderdeel van Air France-KLM, wordt 2022 een overgangsjaar, waarin het herstel uit de crisis doorzet. Daarna groeien de activiteiten weer door tot de niveaus van voor corona. Die verwachting schept scheidend topman van KLM Pieter Elbers in een toelichting op de jaarcijfers.
anp
vrijdag 18 februari 2022 om 03:21
KLM-topman Pieter Elbers
KLM-topman Pieter Elbers beeld anp / Koen van Weel

Amsterdam

Niet alles zal bij het oude blijven, ‘maar de vraag naar reizen en mobiliteit blijft’, aldus Elbers. Zo is het KLM er volgens hem alles aan gelegen duurzamer te opereren. Dat doet het concern bijvoorbeeld door verplicht biobrandstof bij te mengen. Ook vernieuwt KLM zijn vloot. De vertrouwde Boeing 737’s waarmee KLM en Transavia de kortere en middellange vluchten uitvoeren, worden op termijn vervangen door nieuwe, zuiniger vliegtuigen van Airbus. De eerste worden eind 2023 geleverd.

De vrees onder personeel bestaat dat met de overstap op Airbus het onderhoud van de toestellen meer in Parijs komt te liggen. Elbers benadrukt dat er nog geen keuze is gemaakt voor de motoren die straks onder de vleugels van de Airbussen worden geschro..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

‘Hoge inflatie dwingt flink aantal Nederlanders tot meer uren werken’

De dure energie en boodschappen dwingt een flink aantal Nederlanders ertoe meer te gaan werken. Van de werkenden die het afgelopen jaar meer uren gingen werken, deed bijna drie op de tien dat uit financiële nood.

Afbeelding

Huizenprijzen dalen, aanbod schiet omhoog: ‘De gekte raakt uit de markt’

Het aantal huizen dat te koop staat, is in de afgelopen twaalf maanden bijna verdubbeld. De gemiddelde verkoopprijs daalde met 6 procent. De woningmarkt lijkt bezig met een omslag.

Afbeelding

Wie vastloopt in zijn baan, komt maar moeilijk vrij. ‘Mensen schamen zich’

Een op de vijf werknemers voelt zich opgesloten in zijn of haar baan en lukt het niet daar snel verandering in brengen. ‘Het is een taboe om over te praten’, vertelt onderzoeker Merel Feenstra-Verschure.

Afbeelding

CBS: Warmtepompen blijken vooral populair in woning

Het aantal nieuw geïnstalleerde warmtepompen is afgelopen jaar met bijna vijftig procent gestegen; er kwamen 386.000 nieuwe pompen bij, vooral bij woningen.

Afbeelding

Geen gas, wel een warmtepomp: ‘De energierekening is nu zestig euro per maand’

‘Installateurs lachten ons uit toen we offertes vroegen’, vertelt Musetta Blaauw. Ze woont met haar gezin in Groningen, in een woning uit 1907. Ze wilde ‘niet langer onderdeel van het Groningse gasprobleem’ zijn.

Afbeelding

Woningmarkt in beweging

Om te weten hoe het gaat op de woningmarkt hoeven deelnemers aan de Open Huizen Dag niet te wachten op de kwartaalcijfers van de makelaars. Er voltrekt zich een flinke omslag, merken zij, met dank aan de gestegen rente en energiekosten.