Supermarkt beducht voor discussie over quarantaine

Nieuws
Supermarkten twijfelen of de versoepelde quarantaineregels roosterproblemen snel oplossen. Werknemers met essentiële taken zijn voortaan niet meer verplicht om in quarantaine te gaan na contact met iemand die een coronabesmetting heeft, mits ze klachtenvrij te zijn.
anp
woensdag 26 januari 2022 om 21:15
Afbeelding
beeld anp / Remko de Waal

Amsterdam

Maar werkgevers moeten daarvoor wel met ondernemingsraden of personeelsvertegenwoordigers onderhandelen welke bedrijfsprocessen essentieel zijn, wat extra tijd kost. ‘Ik hoop niet dat dit tot onnodige vertraging leidt’, zegt directeur Marc Jansen van brancheorganisatie Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL). Hij ziet het liefst dat supermarkten zo snel mogelijk een deel van de medewerkers kunnen inzetten die onder de oude regels in quarantaine moesten. Supermarkten waarschuwden vorige week voor lege schappen door massale uitval van personeel wegens coronabesmettingen of quarantaine.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Online supermarkt Foodello stort zich op Nederlandse restpartijen: ‘Rijst kun je heus nog eten als het een maand over datum is’

Overgebleven blikjes pittige knakworst van Unox of broodbeleg van De Ruijter: online supermarkt Foodello maakt de restpartijen van producenten graag op. Het Finse bedrijf hoopt zo voedselverspilling tegen te gaan.

Afbeelding

Recreatief winkelen verdwijnt, in een rap tempo verandert ons koopgedrag

De Nederlandse winkelcentra staan er steeds leger bij. Geen Black Friday, Sinterklaas- of Kerstdrukte kan dat verhullen. Hoe komt dit en hoe kan de leegte van de panden worden opgevuld?

Afbeelding

Dit bedrijf gaat uit principe dicht op Black Friday. ‘Marketingstunt? Ik weet wel goedkopere’

Op Black Friday worden consumenten gelokt met hoge kortingen en de beste deals. Maar niet iedere winkel doet hier aan mee. ‘Denk eens na of je het écht nodig hebt.’

Afbeelding

Ook grootste pensioenfonds ABP verhoogt pensioenen, met 11,96 procent

Het pensioenfonds voor ambtenaren, het ABP, verhoogt de pensioenen van ouderen en de pensioenopbouw van werkenden met 11,96 procent. De verhoging is mogelijk door de gestegen rente en de versoepeling van de regels voor pensioenfondsen.

Afbeelding

‘Of wij zelf ook piekbelasters zijn? We denken van niet, maar dat weet je nooit zeker’

Opnieuw ligt er een plan op tafel om piekbelasters onder de boeren in Nederland over te halen tot bedrijfsbeëindiging. Het Nederlands Dagblad schuift geregeld aan bij Pieter en Alien van Zijtveld. Hoe kijken zij aan tegen de nieuwe uitkoopregeling?

Afbeelding

Overwaarde van Nederlandse koopwoning gemiddeld 175.000 euro

De daling van de huizenprijzen is nog niet nadelig voor de Nederlandse woningbezitter. Een koopwoning heeft gemiddeld 175.000 euro overwaarde, met pieken in Aerdenhout en Blaricum. Kerkrade heeft de laagste gemiddelde overwaarde.