BeterBoompje droomt van een duurzame Kerst met adoptiekerstboom

Achtergrond
BeterBoompje droomt dit jaar vooral van een groene Kerst. Met herplantbare bomen probeert het bedrijf Nederland af te helpen van zijn hardnekkige Nordmann-verslaving.
Marieke de Ruiter / vk
maandag 20 december 2021 om 03:20 aangepast 06:51
Alexander de Graaf, directeur van de Eindhovense onderneming BeterBoompje.
Alexander de Graaf, directeur van de Eindhovense onderneming BeterBoompje. beeld Raymond Rutting

Eindhoven

Eigenlijk zou de wagen van Arnold Kesselaar vandaag gevuld zijn met de vijf gangen van een walkingdinner voor vijfhonderd man. ‘Maar ja, corona hè’, zegt Kesselaar zonder verder nog iets uit te hoeven leggen. Sinds het land deze decembermaand opnieuw in lockdown ging, bezorgt de cateraar geen hertenbiefstukken, huisgemaakte truffels, stoofpotten en tiramisu meer, maar Servische Sparren en Nordmannen.

Het zijn de kerstbomen van BeterBoompje. Een vorig jaar opgerichte start-up, die naar eigen zeggen zo hard is gegroeid dat de chauffeurs niet aan te slepen zijn. Dit jaar zijn alle bomen uitverkocht, dus is het een geluk bij een ongeluk dat mensen als Kesselaar kunnen bijspringen voor het transport. Deze dagen brengen zij vijfduizend..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Met computers in de autonome kas kan de kweker duurzaam voedsel produceren

Met innovaties als schermdoeken, klimaatcomputers en plukrobots helpt technologiebedrijf Ridder boeren en tuinders bij de energietransitie. ‘Nederland is wereldwijd koploper in de tuinbouw, daar mogen we trots op zijn.’

Afbeelding

Bianca werkt in de daklozeninloop: 'Uit boosheid gaat er weleens een bakje soep tegen de muur'

Bianca Koster (36) is locatiehoofd bij een daklozeninloop van De Regenboog Groep in Amsterdam. 'Ik kan mensen geen huizen beloven, maar soms is een paar droge sokken al fijn.'

Afbeelding

'Kringloopeconomie komt niet dichterbij'

Het kabinet doet nog steeds te weinig om een kringloopeconomie te realiseren. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) stelt in een rapport dat hier de afgelopen jaren 'nauwelijks vooruitgang' in is geboekt.

Afbeelding

Financiële hulpsite Geldfit is vorig jaar 1,2 miljoen keer bezocht, aantal telefoontjes verdubbeld

Het aantal bezoekers van de financiële hulpsite Geldfit is vorig jaar verdriedubbeld tot een record van 1,2 miljoen. Het aantal telefoontjes naar de financiële hulplijn verdubbelde naar 15.000.

Afbeelding

Nederlandse banken: de gemiddelde huizenprijs gaat in 2023 verder zakken

De huizenprijzen zullen in 2023 meer dan verwacht blijven dalen. Dat stellen economen van ABN Amro en ING Bank. Zij stellen hun eerdere prognoses van de ontwikkeling van de woningmarkt dit jaar naar beneden bij.

Afbeelding

Lightyear dacht gouden horizonten tegemoet te rijden, maar koerste richting ravijn

De stemming was feestelijk, afgelopen november, in de wat treurige Finse provinciestad Uusikaupunki. De productie van de Lightyear 0 ging van start. Nu, nog geen twee maanden later, is van de vrolijkheid weinig overgebleven.