LEGO maakt voortaan alleen nog genderneutraal speelgoed

Nieuws
LEGO stopt met verschil maken tussen speelgoed voor jongens en meisjes. Met een nieuwe campagne wil het Deense speelgoedmerk laten zien dat alle kinderen, ongeacht hun geslacht, hun eigen wereld kunnen bouwen.
Aliene Boele
dinsdag 12 oktober 2021 om 19:13 aangepast 21:32
LEGO wil de creativiteit van kinderen niet beperken door genderstereotiep speelgoed.
LEGO wil de creativiteit van kinderen niet beperken door genderstereotiep speelgoed. beeld anp

Billund

Meisjes die voetballen en jongens die aan ballet doen. Vier op de vijf meisjes vinden het prima, terwijl ‘de samenleving daar nog niet helemaal klaar voor is’. Dat blijkt uit onderzoek dat in zeven landen werd uitgevoerd door LEGO en het Geena Davis Institute. Bijna 7000 ouders en kinderen van zes tot veertien jaar uit China, Tsjechië, Japan, Polen, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten vulden een enquête in over impliciete vooroordelen. 

creatief

Uit de resultaten, die maandag op Wereldmeisjesdag werden gepubliceerd, blijkt dat ouders zich bij een wetenschapper zes keer zo vaak een man als een vrouw voorstellen. Meisjes wo..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Shell boekt recordwinst van 40 miljard dollar, en weer steekt een storm van verontwaardiging op

Wie dacht dat Shell onder de nieuwe topman Sawan zou veranderen van een fossiele moloch naar een viooltjesfris energieconcern, kwam donderdag bedrogen uit. Onder de Libanees-Canadese Sawan is het business as usual, zeker waar het de winst betreft.

Afbeelding

Ergste prijsstijgingen lijken voorbij, maar waarom blijven de voedselprijzen stijgen?

Met een inflatiecijfer van 7,6 procent in januari lijken de ergste prijsstijgingen achter de rug. Hoe kan het dat de voedselprijzen blijven stijgen? En worden boodschappen ooit weer goedkoper?

Afbeelding

TNO: 'Voor huishoudens blijven zonnepanelen komende jaren een zeer aantrekkelijke investering'

TNO-onderzoeker Frits Verheij denkt dat de vrees dat het in de toekomst voor particulieren niet meer aantrekkelijk is om zonnepanelen aan te schaffen, niet helemaal terecht is. ‘Zonnepanelen zijn hoe dan ook een goede investering.’

Afbeelding

Philips schrapt 1100 banen in Nederland

Philips schrapt dit jaar wereldwijd 3000 banen, waarvan 1100 in Nederland. Ongeveer twee derde ervan verdwijnt in de regio Eindhoven en Best. De rest van de posities wordt geschrapt op het hoofdkantoor in Amsterdam, maakte het bedrijf maandag bekend.

Afbeelding

Met computers in de autonome kas kan de kweker duurzaam voedsel produceren

Met innovaties als schermdoeken, klimaatcomputers en plukrobots helpt technologiebedrijf Ridder boeren en tuinders bij de energietransitie. ‘Nederland is wereldwijd koploper in de tuinbouw, daar mogen we trots op zijn.’

Afbeelding

Bianca werkt in de daklozeninloop: 'Uit boosheid gaat er weleens een bakje soep tegen de muur'

Bianca Koster (36) is locatiehoofd bij een daklozeninloop van De Regenboog Groep in Amsterdam. 'Ik kan mensen geen huizen beloven, maar soms is een paar droge sokken al fijn.'