Arbodiensten: meer mensen in Nederland oververmoeid, gemiddelde verzuimduur met vier dagen gestegen

Nieuws
Het aantal oververmoeide mensen in Nederland neemt toe, lieten Arbodiensten Arbo Unie en ArboNed dinsdag weten.
anp
woensdag 8 september 2021 om 02:01 aangepast 09:57
beeld ter illustratie.
beeld ter illustratie. beeld ANP / XTRA ROOS KOOLE

Amsterdam

Zaterdag meldde vakbond CNV nog dat uit eigen onderzoek was gebleken dat het aantal mensen dat tegen een burn-out aan zit was verdubbeld tot een op de vijf. ‘In de praktijk zien bedrijfsartsen in de spreekkamers bij Arbo Unie dat inderdaad meer mensen oververmoeid zijn’, zegt een woordvoerster van Arbo Unie. 

De arbodienst constateert tegelijkertijd dat het aantal mensen met een burn-out wel gelijk is gebleven. Volgens ArboNed is de gemiddelde verzuimduur door psychische klachten tussen juli 2020 en juni 2021 met vier dagen gestegen naar 237 dagen. Een burn-out duurt gemiddeld 293 dagen. ‘Als we niet naar jaargemiddelden maar naar verzuimpercentages per maand dit jaar kijken, dan zien we een licht stijgende trend in het psychisch..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De arthousefilm is heus niet stoffig, vinden ze bij Cineville. ‘Onze pashouders zijn avontuurlijk’

‘Meer iets voor mijn ouders’ is een vaak gehoorde reactie van jongeren als het gaat om arthousefilms. Cineville, een collectief van 58 Nederlandse filmhuizen, heeft als missie om dit genre een hipper imago te bezorgen.

Afbeelding

Kadaster: woning met energielabel A gewild

Nederlandse woningen met een slecht energielabel lijken steeds minder in trek bij huizenzoekers. Tegelijkertijd werden er sinds 2015 meer woningen verkocht met energielabel A.

Afbeelding

Online supermarkt Foodello stort zich op Nederlandse restpartijen: ‘Rijst kun je heus nog eten als het een maand over datum is’

Overgebleven blikjes pittige knakworst van Unox of broodbeleg van De Ruijter: online supermarkt Foodello maakt de restpartijen van producenten graag op. Het Finse bedrijf hoopt zo voedselverspilling tegen te gaan.

Afbeelding

Recreatief winkelen verdwijnt, in een rap tempo verandert ons koopgedrag

De Nederlandse winkelcentra staan er steeds leger bij. Geen Black Friday, Sinterklaas- of Kerstdrukte kan dat verhullen. Hoe komt dit en hoe kan de leegte van de panden worden opgevuld?

Afbeelding

Dit bedrijf gaat uit principe dicht op Black Friday. ‘Marketingstunt? Ik weet wel goedkopere’

Op Black Friday worden consumenten gelokt met hoge kortingen en de beste deals. Maar niet iedere winkel doet hier aan mee. ‘Denk eens na of je het écht nodig hebt.’

Afbeelding

Ook grootste pensioenfonds ABP verhoogt pensioenen, met 11,96 procent

Het pensioenfonds voor ambtenaren, het ABP, verhoogt de pensioenen van ouderen en de pensioenopbouw van werkenden met 11,96 procent. De verhoging is mogelijk door de gestegen rente en de versoepeling van de regels voor pensioenfondsen.