Dennis verzorgt Surinaamse uitvaarten ‘Niet iedereen heeft behoefte aan een serieuze uitvaartverzorger’

Achtergrond
De aanbieders van Surinaamse, Chinese, islamitische of hindoeïstische uitvaarten zijn dungezaaid. Dennis Friperson zag een kans. ‘Surinamers zijn treurig dat iemand sterft, maar er is ook ruimte voor vreugde.’
Simoon Hermus / vk
zaterdag 4 september 2021 om 16:07
Dennis Friperson, oprichter van Stijl Uitvaartplanners in Rijswijk.
Dennis Friperson, oprichter van Stijl Uitvaartplanners in Rijswijk. beeld Raymond Rutting

Rijswijk

Brede armgebaren, een bulderende lach. Aan tafel in de ontvangstruimte van zijn onderneming, Stijl Uitvaartplanners in Rijswijk, zal Dennis Friperson diverse keren opspringen. Als de bel gaat, als zijn telefoon rinkelt, als hij iets hoort op de gang. ‘Ik ben een beetje een adhd’er.’ Maar als hij over overledenen spreekt, is zijn stem zacht, liefdevol. De ruimte is modern en sober – veel matglas, oranje accenten, een fotobehang van een bos op de muur. ‘Niet iedereen heeft behoefte aan een serieuze, gedragen uitvaartverzorger’, zegt Friperson. ‘Surinamers, bijvoorbeeld, gaan heel anders om met de dood.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De arthousefilm is heus niet stoffig, vinden ze bij Cineville. ‘Onze pashouders zijn avontuurlijk’

‘Meer iets voor mijn ouders’ is een vaak gehoorde reactie van jongeren als het gaat om arthousefilms. Cineville, een collectief van 58 Nederlandse filmhuizen, heeft als missie om dit genre een hipper imago te bezorgen.

Afbeelding

Kadaster: woning met energielabel A gewild

Nederlandse woningen met een slecht energielabel lijken steeds minder in trek bij huizenzoekers. Tegelijkertijd werden er sinds 2015 meer woningen verkocht met energielabel A.

Afbeelding

Online supermarkt Foodello stort zich op Nederlandse restpartijen: ‘Rijst kun je heus nog eten als het een maand over datum is’

Overgebleven blikjes pittige knakworst van Unox of broodbeleg van De Ruijter: online supermarkt Foodello maakt de restpartijen van producenten graag op. Het Finse bedrijf hoopt zo voedselverspilling tegen te gaan.

Afbeelding

Recreatief winkelen verdwijnt, in een rap tempo verandert ons koopgedrag

De Nederlandse winkelcentra staan er steeds leger bij. Geen Black Friday, Sinterklaas- of Kerstdrukte kan dat verhullen. Hoe komt dit en hoe kan de leegte van de panden worden opgevuld?

Afbeelding

Dit bedrijf gaat uit principe dicht op Black Friday. ‘Marketingstunt? Ik weet wel goedkopere’

Op Black Friday worden consumenten gelokt met hoge kortingen en de beste deals. Maar niet iedere winkel doet hier aan mee. ‘Denk eens na of je het écht nodig hebt.’

Afbeelding

Ook grootste pensioenfonds ABP verhoogt pensioenen, met 11,96 procent

Het pensioenfonds voor ambtenaren, het ABP, verhoogt de pensioenen van ouderen en de pensioenopbouw van werkenden met 11,96 procent. De verhoging is mogelijk door de gestegen rente en de versoepeling van de regels voor pensioenfondsen.