Vluchten uit Limburg met bestemming Myanmar?

Nieuws
De Alliantie tegen uitbreiding van Maastricht Aachen Airport (MAA) wil opheldering van de provincie Limburg over recente vluchten van MAA naar Myanmar. Sinds de militaire staatsgreep gaan er volgens de Alliantie vluchten vanaf de luchthaven naar Rangoon in Myanmar. Volgens een woordvoerder van de Alliantie krijgt het regime in Myanmar mogelijk wapens uit Europa, wellicht via MAA. De Alliantie wil van eigenaar provincie Limburg opheldering.
anp
donderdag 8 april 2021 om 03:00

Maastricht

‘Sinds 1 februari gaat de bevolking van Myanmar gebukt onder een meedogenloos militair bewind', aldus de Alliantie in een brief aan de provincie. ‘Dagelijks worden vreedzame demonstranten in de rug of door het hoofd geschoten. Alleen omdat zij hun democratisch gekozen regering terug willen. Sinds de staatsgreep in Myanmar wordt MAA bezocht door een llyushin 62 van Rada Airways uit Loekasjenko’s Wit-Rusland.’ Volgens de Alliantie verzorgt dit toestel verbindingen tussen Belarus, MAA en Myanmar.

MAA onderhoudt daarnaast ook een verbinding via Moskou met Ürümqi, de hoofdstad van Xinjiang. ‘ln Xinjiang onderwerpt China de Oeigoerse bevolking aan praktijken van genocide. Nederland is een van de landen die zich daartegen, en tegen de schending van de mensenrechten in Myanmar, heeft uitgesproken. Waarom biedt de provincie Limburg dan luchthavenfaciliteiten aan Aviastar uit Rusland (met een toestel uit 1985), en waarom is MAA onderdeel van een Iuchtvrachtverbinding tussen Ürümqi en Moskou?', wil de Alliantie weten.

Dinsdag maakte MAA bekend vanaf april deel uit te maken van het vaste routenetwerk van Qatar Airways. Vanaf de zomer komen wekelijks elf vluchten van Qatar Airways naar MAA, aldus het vliegveld. Ook dat schiet de Alliantie in het verkeerde keelgat: de activiteiten van Qatar dienen geen enkel regionaal economisch doel, aldus de Alliantie.

MAA en de provincie Limburg konden woensdag niet direct reageren op de brief van de Alliantie. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Recreatief winkelen verdwijnt, in een rap tempo verandert ons koopgedrag

De Nederlandse winkelcentra staan er steeds leger bij. Geen Black Friday, Sinterklaas- of Kerstdrukte kan dat verhullen. Hoe komt dit en hoe kan de leegte van de panden worden opgevuld?

Afbeelding

Dit bedrijf gaat uit principe dicht op Black Friday. ‘Marketingstunt? Ik weet wel goedkopere’

Op Black Friday worden consumenten gelokt met hoge kortingen en de beste deals. Maar niet iedere winkel doet hier aan mee. ‘Denk eens na of je het écht nodig hebt.’

Afbeelding

Ook grootste pensioenfonds ABP verhoogt pensioenen, met 11,96 procent

Het pensioenfonds voor ambtenaren, het ABP, verhoogt de pensioenen van ouderen en de pensioenopbouw van werkenden met 11,96 procent. De verhoging is mogelijk door de gestegen rente en de versoepeling van de regels voor pensioenfondsen.

Afbeelding

‘Of wij zelf ook piekbelasters zijn? We denken van niet, maar dat weet je nooit zeker’

Opnieuw ligt er een plan op tafel om piekbelasters onder de boeren in Nederland over te halen tot bedrijfsbeëindiging. Het Nederlands Dagblad schuift geregeld aan bij Pieter en Alien van Zijtveld. Hoe kijken zij aan tegen de nieuwe uitkoopregeling?

Afbeelding

Overwaarde van Nederlandse koopwoning gemiddeld 175.000 euro

De daling van de huizenprijzen is nog niet nadelig voor de Nederlandse woningbezitter. Een koopwoning heeft gemiddeld 175.000 euro overwaarde, met pieken in Aerdenhout en Blaricum. Kerkrade heeft de laagste gemiddelde overwaarde.

Afbeelding

Een Meppels middeltje maakt vervuild afvalwater kristalhelder

Onappetijtelijke afvalwatercocktails van zink, ijzer, sulfaat, fosfaat en chloor worden schoon met een wondermiddeltje dat in Drenthe is bedacht. Het water kan daarna veilig worden hergebruikt of geloosd.