Bezorgers zijn tijdens lockdown een levenslijn - maar ze eten wel de marges van restaurants op
Sinds wereldwijd lockdowns zijn ingevoerd, rollen de euro’s binnen bij maaltijdbezorgers als Just Eat Takeaway. Mocht een avondklok van kracht worden, dan zijn de fel geklede fietskoeriers zelfs een heuse levenslijn. Maar restauranteigenaren houden na betaling van de commissie soms amper marge over.
- Remco Andersen / vk aangepast 08:35
Amsterdam
Wie het idee heeft dat er de laatste maanden opvallend veel in oranje of groen geklede fietsers en scooterrijders voorbijrazen op de stedelijke fietspaden: dat klopt. Alleen al Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, bezorgde vorig jaar 588 miljoen maaltijden in 24 landen en draaide daarmee een recordomzet van 12,9 miljard euro; 40 procent meer dan in 2019.
En dat is dan alleen Just Eat Takeaway, de razendsnel groeiende multinational van de Nederlandse ondernemer – en volgens Quote inmiddels miljardair – Jitse Groen. Ook bij diens concurrenten Deliveroo en Uber Eats zijn bezorgers nauwelijks aan te slepen. In Nederland groeide de maaltijdbezorgbranche als geheel vorig jaar met 43 procent. Goed nieuws vo..
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .