Oscars naar films over strijdende muzikanten

<p>V.l.n.r. Rami Malek, winnaar Beste Acteur voor 'Bohemian Rhapsody'; Olivia Colman, winnaar Beste Actrice voor 'The Favourite'; Regina King, winnaar Beste Vrouwelijke Bijrol voor 'If Beale Street Could Talk'; en Mahershala Ali, winnaar Beste Mannelijke Bijrol voor 'Green Book'.</p>
<p> </p> Cultuur

V.l.n.r. Rami Malek, winnaar Beste Acteur voor 'Bohemian Rhapsody'; Olivia Colman, winnaar Beste Actrice voor 'The Favourite'; Regina King, winnaar Beste Vrouwelijke Bijrol voor 'If Beale Street Could Talk'; en Mahershala Ali, winnaar Beste Mannelijke Bijrol voor 'Green Book'.

 

| beeld afp / Frederic J. Brown
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De grote winnaars van de Oscar-uitreikingen van afgelopen nacht, zijn films over een zwarte en een homoseksuele muzikant.

Los Angeles

Bohemian Rhapsody, de film over de rockband Queen, heeft de meeste ­Oscars in de wacht gesleept. De film kreeg de onderscheidingen voor beste mannelijke hoofdrol, montage, geluidsmontage en geluid.

De felst begeerde Oscar, die voor beste film, ging echter naar Green Book, die daarnaast ook de prijs voor beste scenario en beste mannelijke bijrol won. De film gaat over een zwarte pianist die een tournee maakt door het zuiden van de Verenigde Staten, in de jaren zestig van de vorige eeuw.

Acteur Rami Malek, die de Oscar kreeg voor beste mannelijke hoofdrol voor de manier waarop hij …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?