'Ik zal er zijn' nummer 1 in de Top 1008 van Groot Nieuws Radio

Cultuur

Veenendaal

Voor het derde jaar op rij is het nummer 'Ik zal er zijn' de nummer 1 in de Top 1008 van Groot Nieuws Radio. Dat is niet de enige keer dat de stem van Sela-zangeres Kinga Bán te horen is in de top-3 van de lijst, want Het lied ‘In Goede Handen’ van Bán is dit jaar op plek drie de hoogste nieuwe binnenkomer in de Top 1008.

Op nummer 2 staat ‘Nog Een Rivier’ van Matthijn Buwalda. Andere nieuwe liederen die hoog zijn binnengekomen in de lijst zijn ‘Ik Wens Jou’ van de band Trinity (plek 11) en ‘Je Draagt Het Niet Alleen’ van Matthijn Buwalda (plek 13). Ook aanbiddingsmuziek uit het buitenland valt in de smaak bij de luisteraar van Groot Nieuws Radio. ‘Oceans’ van Hillsong United stijgt een paar plekjes in de lijst naar nummer 4. De hoogste nieuwe binnenkomer van vorig jaar, ‘No Longer Slaves’ van Bethel Music, stijgt dit jaar nog verder door naar nummer 5.

Elk jaar vraagt Groot Nieuws Radio haar luisteraars om hun favoriete christelijke liederen in te sturen. Het resultaat daarvan is de Top 1008 die traditiegetrouw in de laatste weken van december wordt uitgezonden.

Kinga Bán bracht dit jaar haar solo-album ‘Uit Liefde’ uit, een plaat die ze tijdens haar ziekte graag wilde maken nu  ze daar nog energie voor heeft. Het lied ‘In Goede Handen’ is een persoonlijk lied voor haar kinderen, maar ook voor alle ouders die in dezelfde situatie zitten. 'Allemaal hebben we op een bepaalde manier te maken met het loslaten van het mooiste wat ons gegeven wordt', schreef Kinga in maart op haar Facebookpagina toen het lied werd uitgebracht.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?

Nieuws