Expedition Nature in het CODA Museum in Apeldoorn: Bestemming onbekend

Henk Wildschut, Shelter. Cultuur
Henk Wildschut, Shelter. | beeld coda museum apeldoorn
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Naakte mensen verdwaald tussen metershoge cactussen. Kleine meisjes in rode jurken verloren in een majestueus woestijnlandschap. Een man op een ijsvlakte, achtervolgd door een kolossale ijsbreker. En primitieve schuilplaatsen van lappen, dekens en plastic bijeengehouden door touw. Dat is Expedition Nature. Idyllische landschappen worden afgewisseld door vervreemdende natuur en onheilspellende panorama’s. En wat doen die mensen daar, meestal marginaal in beeld? Hun rol is niet eenduidig.

Met Expedition Nature presenteert CODA ­Museum werk van ruim twintig kunstenaars die op uiteenlopende wijze landschappelijke thema’s belichten. Centraal staat het werk van Karin Bos (1966), die op verzoek van CODA de tentoonstelling samenstelde en haar eigen werk aanvulde met een selectie van werken van kunstenaars uit diverse disciplines.

Landschap is een steeds grotere rol gaan spelen in het werk van Bos. Haar schilderijen zijn te kenmerken als vervreemdende, sprookjesachtige landschappen waarin de mens een bijrol heeft. De voorstellingen verkrijgen een soms onheilspellende lading door het …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?