De wandeling: Langs verdwenen staties in Groningen

Het Hoge der A, waar in een van de panden links een rijke jezuïetenstatie was gevestigd. Boven de huizen de vernieuwde torenspits van de Der Aakerk, waar veel katholieken aan meebetaald hebben. Cultuur
Het Hoge der A, waar in een van de panden links een rijke jezuïetenstatie was gevestigd. Boven de huizen de vernieuwde torenspits van de Der Aakerk, waar veel katholieken aan meebetaald hebben.
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Nederland kent vele duizenden kilometers wandelpad, alle stoepen en steegjes niet meegerekend. Het Nederlands Dagblad zoekt in de vrije natuur, in steden en in dorpen, naar een frisse neus en nieuwe ervaringen.

Historische stadswandeling Groningen

De wandeling, Geloven in het geheim – een wandeling langs (verdwenen) katholieke schuilkerken in de stad Groningen is voor € 1,- verkrijgbaar bij de VVV op de Grote Markt in Groningen.

Waar lopen we vandaag?

In de stad Groningen. Het is een regenachtige middag. ‘Moj reegn op foto zettn?’, vraagt een stadjer als ik een lelijk winkelpand fotografeer. Logische vraag, want wat moet die winkel in de krant? Met Anja Groeneveld-Smit maak ik een wandeling langs onzichtbare bezienswaardigheden. Ze schreef een boekje over de zeven verdwenen & …
Dit is 11% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?