Beatrix in tachtigvoud

De Eregalerij met vooraan een buste van Jac. Maris (1981), afkomstig uit het gemeentehuis van gemeente De Wolden |beeld Beeldentuin De Havixhorst Cultuur
De Eregalerij met vooraan een buste van Jac. Maris (1981), afkomstig uit het gemeentehuis van gemeente De Wolden |beeld Beeldentuin De Havixhorst

Tussen Meppel en De Wijk, in Zuidwest-Drenthe, ligt een mooi landgoed: De Havixhorst. Een deel ervan is ingericht als beeldenpark waar deze hele zomer tachtig sculpturen 65 bustes en 15 plaquettes van prinses Beatrix zijn te zien.

Ze komen uit officiële gebouwen zoals provincie- en gemeentehuizen. Met de troonswisseling hebben de meeste beelden plaatsgemaakt voor de beeltenis van koning Willem-Alexander. Dat geeft de unieke mogelijkheid om de beelden van destijds koningin Beatrix allemaal samen te brengen.

Zo kan het publiek ze bewonderen en alle facetten van de portretten zelf vergelijken. Op de foto de Eregalerij met vooraan een buste van Jac. Maris (1981), afkomstig uit het gemeentehuis van gemeente De Wolden.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?