Af en toe eens een bieflapje afslaan

Morgen is het niet alleen Michazondag, maar ook Zondag van het Werelddiaconaat en er zijn nationale evenementen in het kader van Wereldvoedseldag. Een goed moment om wat minder vlees te eten.
Nederlanders houden wel van een stukje vlees. Dat is lekker, goed en nog gezond ook. Maar over de hoeveelheid valt te twisten. Doordat we jaarlijks gemiddeld per persoon maar liefst tachtig kilo verorberen, maken we flink gehakt van het oerwoud. Vlees kost heel veel, zo schreef de Wereldvoedselorganisatie FAO begin dit jaar in een rapport. De veestapel draagt niet alleen substantieel bij aan het broeikaseffect - hoe vreemd het ook klinkt: door de spijsverteringsgassen -, maar ook aan de oneerlijke verdeling van voedsel en drinkwater. Per kilo vlees is er een paar kilo veevoer nodig. Maar l …
Dit is 12% van het artikel.

Wil je verder lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?