Chocola

Soms verschijnt er wetenschappelijk nieuws waar ik geen chocola van kan maken. Zo meldt het medische tijdschrift Circulation deze week dat vrouwen die drie keer per week een portie aardbeien of bosbessen eten hun risico op een hartinfarct met een derde omlaag brengen. Waar halen die vrouwen drie keer per week vers fruit vandaan?

In dezelfde categorie, uit het tijdschrift Thorax: wie drie keer per week in de snackbar eet, heeft meer last van zn astma, eczeem en loopneus. Maar extra fruit biedt wat bescherming. Ten slotte meldde Practical Neurology dit: landen met een hoge consumptie van melk en chocola leveren de meeste Nobelprijswinnaars. Over fruit zwijgen de onderzoekers. Het is ontzettend moeilijk om de gevolgen van voeding op gezondheid hard te maken. Je moet naar tienduizenden mensen kijken, hun dieet netjes registreren en dat een decennium of langer volhouden. Maar dan nog. Je ziet dat fruiteters minder h …
Dit is 31% van het artikel.

Wil je verder lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?