Zweedse prinsen en prinsessen uit Koninklijk Huis gezet

<p>V.l.n.r.: <span>Prinses Madeleine, Christopher O'Neill, Koningin Silvia, Prins Daniel, Prinses Estelle, Prins Oscar, Kroonprinses Victoria, Koning Carl Gustaf, Prinses Sofia, Prins Alexander, Prins Carl Philip</span></p> Buitenland

V.l.n.r.: Prinses Madeleine, Christopher O'Neill, Koningin Silvia, Prins Daniel, Prinses Estelle, Prins Oscar, Kroonprinses Victoria, Koning Carl Gustaf, Prinses Sofia, Prins Alexander, Prins Carl Philip

| beeld afp / Christine Olsson
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Vijf van de zeven kleinkinderen van de Zweedse koning Carl Gustaf XVI behoren niet meer tot het koninklijk huis van dat land. Ze blijven wel lid van de koninklijke familie en behouden hun titels.

Stockholm

De maatregel is vooral bedoeld om de kosten van het koninklijk huis omlaag te brengen. Ze kunnen niet meer profiteren van toelages die de belastingbetaler opbrengt. Bovendien zijn ze ontslagen van plichten die gelden voor leden van het koninklijk huis.

Het gaat om de kinderen van prinses Madeleine en prins Carl Philip, de jongere zus en broer van de Zweedse kroonprinses Victoria. Prinses Estelle en prins Oscar, de kinderen van prinses Victoria en prins Daniel, blijven wel lid van het koninklijk huis.

familie en huis

Zweden kent een onderscheid dat ook het Nederlandse koningshuis …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?