Zuurslachtoffer schuwt catwalk niet

Reshma Quereshi, slachtoffer van een zuuraanval, showt tijdens de New York Fashion Week een jurk van de Indiase ontwerpster Archana Kochhar. Buitenland
Reshma Quereshi, slachtoffer van een zuuraanval, showt tijdens de New York Fashion Week een jurk van de Indiase ontwerpster Archana Kochhar. | beeld ap / Mary Altaffer
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De Indiase Preeti Rathi overleefde een aanval met geconcentreerd zwavelzuur niet. Haar landgenote Reshma Quereshi deed dat wel. Ondanks haar verminkingen stal zij donderdag de show bij de New York Fashion Week.

New Delhi - New York

Voor het eerst is deze week in India een man ter dood veroordeeld omdat hij een vrouw met zuur had bestookt. Angkur Lal Panwar (25) handelde uit woede omdat de vrouw zijn huwelijksaanzoek had afgewezen, en uit jaloezie op haar succesvolle loopbaan. Preeti Rathi (23) was aangenomen al verpleegster in het Ashvini Ziekenhuis in New Delhi.

Bij de aanval, op 2 mei 2013, liep Preeti ernstig letsel op, zowel uitwendig als inwendig. Ze leefde nog een paar weken. Toen gaven enkele vitale organen het op en overleed ze.

Ieder jaar worden in India honderden zuuraanvallen gepleegd, …
Dit is 17% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?