Zoeken naar ‘goede’ dictator

Een man bekijkt de schade die luchtaanvallen van de door Saudi-Arabië geleide coalitie begin februari in de Jemenitische stad Sanaa maakten. Doel van de coalitie is vooral om politieke vrienden daar in het zadel te houden. Buitenland
Een man bekijkt de schade die luchtaanvallen van de door Saudi-Arabië geleide coalitie begin februari in de Jemenitische stad Sanaa maakten. Doel van de coalitie is vooral om politieke vrienden daar in het zadel te houden. | beeld ap / Hani Mohammed
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Mannen in het zuiden van Jemen zijn op grote schaal slachtoffer van arrestaties, gevangenschap, marteling en moord. De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) spelen daarbij een grote rol.

Beiroet

Dat concludeert Amnesty International in haar rapport ‘God only knows if he’s alive’(Alleen God weet of hij leeft), dat vandaag verschijnt.

Vorig jaar al berichtte het persbureau AP over martelpraktijken, zoals het ‘grillen’ van gevangenen aan een spit boven het vuur, in Zuid-Jemen. De folteringen vonden plaats in een netwerk van geheime gevangenissen, dat onder toezicht van de VAE staat. Een paar weken geleden onthulde AP dat honderden Jemenitische gevangenen seksueel werden misbruikt in een door de Verenigde Arabische Emiraten gerunde gevangenis in Aden.

slepende oorlog

De Emira …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?