Winterstorm Grayson geselt oostkust VS

De winterstorm Grayson gaat behalve met bittere kou ook gepaard met veel sneeuw. Het sneeuwvrij houden van de wegen is vrijwel onmogelijk. In Savannah (Georgia) hebben enkele automobilisten het er moeilijk mee. Buitenland
De winterstorm Grayson gaat behalve met bittere kou ook gepaard met veel sneeuw. Het sneeuwvrij houden van de wegen is vrijwel onmogelijk. In Savannah (Georgia) hebben enkele automobilisten het er moeilijk mee. | beeld ap / Robert Ray
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De oostkust van de Verenigde Staten maakt een winter mee die ze waarschijnlijk niet licht zal vergeten. Eerst was er de extreem koude jaarwisseling, nu gevolgd door de winterstorm Grayson.

Boston

Een witte deken bedekt een groot deel van de Amerikaanse oostkust, van North Carolina tot Maine. Zelfs in de staat Florida is ditmaal sneeuw gevallen – tot vreugde van velen, want de laatste keer dat dat gebeurde, was in 1989. In Tallahassee bijvoorbeeld, werden dan ook uitbundig foto’s gemaakt van in de sneeuw spelende kinderen.

Inmiddels beweegt de winterstorm Grayson zich vanuit Florida langs de kust naar het noorden, en geselt het hele kustgebied met harde, ijskoude wind, zeer lage temperaturen en flinke sneeuwbuien.

In de media wordt wel gesproken van een ‘bomcycloon’, maar mete …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?