‘Winst uit loterij niet welkom in kas van de kerk’

De jackpot van de Powerball-loterij was ditmaal zo groot dat het bedrag niet op het prijzenbord kon worden aangegeven. Buitenland
De jackpot van de Powerball-loterij was ditmaal zo groot dat het bedrag niet op het prijzenbord kon worden aangegeven. | beeld ap / Rich Pedroncelli
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Het geld van loterijwinnaars is niet welkom in de kas van de kerk, reageert theoloog John Piper op de gekte rond de Powerball-loterij. Donderdag viel de recordjackpot van ruim 1,5 miljard dollar in deze grootste Amerikaanse loterij.

Minnesota

Het recordbedrag aan prijzengeld houdt de Amerikaanse bevolking al weken in de ban. Toen afgelopen zaterdag de jackpot van 900 miljoen dollar niet viel, kochten veel Amerikanen alsnog een lot, waardoor de hoofdprijs steeg tot ongekende hoogte.

De grootste loterij in de Amerikaanse geschiedenis heeft ten minste drie winnaars, die wonen in Californië, Tennessee en Florida. Bij de winkel 7-Eleven in Chino Hills (Californië), waar een van de winnende loten is verkocht, brak donderdag zelfs een mediagekte uit.

Aan de loterij doen ook veel christenen mee. De bekende theoloog John …
Dit is 13% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?