Waarschuwing aan een chantabele president

De regering van president Putin ontkent in alle toonaarden bij de compromitterende informatie over Trump betrokken te zijn. Buitenland
De regering van president Putin ontkent in alle toonaarden bij de compromitterende informatie over Trump betrokken te zijn. | beeld ap / Alexei Druzhinin
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Bij het rapport van de Amerikaanse veiligheidsdiensten over de Russische computerinbraken was een explosieve bijlage gevoegd. Moskou zou Donald Trump al jaren steunen, maar hem ook hebben ‘gecompromitteerd’ in klassieke KGB-stijl.

Washington

Er zat een enorm pijnlijke bijlage bij het rapport dat de Amerikaanse inlichtingendiensten vrijdag aan president Obama en komend president Trump aanboden. Het was een samenvatting in twee pagina’s van meldingen door een voormalige Britse geheim agent over Russische spionage op Hillary Clinton, maar ook op Donald Trump.

Wat in de meldingen wordt beschreven aan vunzige handelingen van Trump en zijn team, maakt de komende president chantabel voor de Russen, constateerde de Britse oud-agent, die geschrokken zijn informatie aan de FBI gaf.

Het onderzoeksbedrijf van de Brit was volge …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?