VS verplaatsen beruchte Britse ‘Jihadi Beatles’ vanuit Syrië naar het buitenland

<p><span>President Donald Trump liet eerder al weten dat meerdere gevangen genomen ISIS-strijders zijn overgeplaatst binnen Syrië.</span></p> Buitenland

President Donald Trump liet eerder al weten dat meerdere gevangen genomen ISIS-strijders zijn overgeplaatst binnen Syrië.

| beeld epa / Jim Lo Scalzo
Het Amerikaanse leger heeft twee beruchte Britse ISIS-strijders die in Noord-Syrië werden vastgehouden door de Koerden, naar het buitenland overgebracht. Dit heeft president Trump donderdag bevestigd.

Amsterdam

Trump zei in een tweet dat het tweetal uit voorzorg uit Syrië was gehaald , mochten Turkije en de Syrische Koerden de controle over de situatie in het noorden verliezen. De Turkse inval kan ertoe leiden dat de bewaking van de IS-gevangenen in gevaar komt. De door Koerden geleide Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), waarvan de YPG deel uitmaakt, bewaken momenteel duizenden ISIS-strijders. ‘Ze zijn het ergst van allemaal’, aldus Trump over het tweetal.

De president zei dat de Britten zich nu op een ‘beveiligde locatie’ bevinden. Het tweetal, El Shafee Elsheikh en Alexanda Ano …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?