VS keren terug naar papier

Stemmen in de John F. Kennedyschool in Canton, Massachusetts. Verkiezingsfunctionarissen in de VS keren zich steeds meer af van volledig elektronische stemsystemen uit vrees voor hackers. Buitenland
Stemmen in de John F. Kennedyschool in Canton, Massachusetts. Verkiezingsfunctionarissen in de VS keren zich steeds meer af van volledig elektronische stemsystemen uit vrees voor hackers. | beeld ap / Michael Dwyer
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Nee, zwartkijkers, niet alles gaat maar slechter. De Witkijker leest en denkt in deze donkere maanden na over het nieuws en signaleert verhalen die hoopvolle ontwikkelingen laten zien, als tegenwicht voor de dagelijkse stroom onheil. Vandaag: papier kan helpen tegen verkiezingshackers.

Niet elke vernieuwing is per se een verbetering. Alleen kost het soms tijd om dat te ontdekken. Als je na die ontdekking de moed hebt om een stapje terug te doen, is dat winst. Alles wijst erop dat dit in de Verenigde Staten gaat gebeuren bij de komende midtermverkiezingen.

In november mogen de kiezers hun stem uit brengen voor alle 435 zetels in het Huis van Afgevaardigden, en voor 33 van de honderd zetels in de Senaat, voor 39 gouverneurs en voor tal van andere functionarissen op staats- of plaatselijk niveau.

Velen hebben echter hun twijfels over de veiligheid van het Amerikaanse kiessyst …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?