Vrouwen in India zijn niet langer 'de stille meerderheid' bij de verkiezingen

Rahul Gandhi (midden) van de Nationale Congrespartij benoemde zijn zus Priyanka Gandhi (in het rood) eind januari tot leider van de partij in Uttar Pradesh. Buitenland
Rahul Gandhi (midden) van de Nationale Congrespartij benoemde zijn zus Priyanka Gandhi (in het rood) eind januari tot leider van de partij in Uttar Pradesh. | beeld afp / Sanjay Kanojia
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De deelname van vrouwen aan de verkiezingen in India zal die van mannen overtreffen, zeggen Indiase onderzoekers. En die vrouwen hebben een paar heftige rekeningen met de regering te vereffenen – om te beginnen met hun plek in de politiek.

New Delhi

Terwijl de grootste democratische verkiezingen ter wereld gaande zijn, tekent zich een ding steeds duidelijker af: de opkomst van de vrouwen is even hoog of hoger dan die van de mannen. Maar ze zijn niet meer ‘de stille meerderheid’, zoals de Times of India ze afgelopen week nog betitelde.

Deze verkiezingen zullen zelfs ‘de verkiezing van de vrouwen van India’ worden, schrijven de Indiase onderzoekers Prannoy Roy en Dorab Sopariwala in het net verschenen boekThe Verdict: Decoding India’s Elections (Het oordeel: de Indiase verkiezingen ontcijferd).

Vorig jaar december tekende zich …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?