Voor de Israëlische premier Netanyahu is ook het buitenland verkiezingsterrein

De nieuwe tegenkrachten van Netanyahu: v.l.n.r. Moshe Yaalon, Benny Gantz, Yair Lapid en Gabi Ashkenazi. Ze presenteerden donderdag in Tel Aviv hun gezamenlijke lijst en campagne voor de Israëlische verkiezingen van 9 april. Buitenland
De nieuwe tegenkrachten van Netanyahu: v.l.n.r. Moshe Yaalon, Benny Gantz, Yair Lapid en Gabi Ashkenazi. Ze presenteerden donderdag in Tel Aviv hun gezamenlijke lijst en campagne voor de Israëlische verkiezingen van 9 april. | beeld afp / Jack Guez
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een week geleden kregen de bondgenoten Polen en Israël letterlijk woorden over de Holocaust. Maar Netanyahu is gedwongen de wereldpolitiek links te laten liggen, nu er een coalitie tegen hem wordt gesmeed.

Warschau - Jeruzalem

Eigenlijk had de Israëlische premier Benjamin Netanyahu donderdag in Moskou zullen zijn, op bezoek bij de Russische president Putin. Maar hij stelde de trip uit, al bellen beide heren vandaag wel met elkaar. Twee weken geleden zegde Netanyahu ineens een bezoek in New Delhi af, bij de Indiase premier Narendra Modi.

Netanyahu heeft alle tijd nodig voor het binnenland. Op 9 april zijn er verkiezingen voor het Israëlische parlement, de 120 leden tellende Knesset.

In de opiniepeilingen stevent regeringspartij Likud af op handhaving van de huidige dertig zetels. Twee middenpa …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?