Vliegtuig maakt noodlanding in rivier New York

Het vliegtuig dat een noodlanding maakte op de Hudson-rivier in New York had 155 personen aan boord: 150 passagiers en vijf bemanningsleden. |foto EPA/Justin Lane Buitenland
Het vliegtuig dat een noodlanding maakte op de Hudson-rivier in New York had 155 personen aan boord: 150 passagiers en vijf bemanningsleden. |foto EPA/Justin Lane

NEW YORK - Een vliegtuig van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij US Airways is donderdag in de Hudson-rivier bij New York terechtgekomen.

Iedereen heeft de noodlanding overleefd. Schepen konden bij het drijvende toestel komen en de passagiers en bemanningsleden redden. Zeker vier personen moesten wegens onderkoeling naar het ziekenhuis, aldus de Amerikaanse nieuwszender CNN. Passagiers en deskundigen bestempelden de noodlanding van de piloot op de rivier als een topprestatie.

Volgens de Amerikaanse autoriteiten ging het om een Airbus 320 die was opgestegen van het vliegveld La Guardia. De piloot wilde mogelijk terugkeren nadat enkele minuten na de start het toestel werd geraakt door vogels.

 

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?