Unesco moet de Franse baguette gaan redden

Bakker Beatrice Tournadre in Clermont-Ferrand met de moeder aller stokbroden, de baguette de tradition. Buitenland
Bakker Beatrice Tournadre in Clermont-Ferrand met de moeder aller stokbroden, de baguette de tradition. | beeld Imco Lanting
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Parijs

Franse bakkers willen dat stokbrood Unesco Wereld­erfgoed wordt. Supermarktbrood van slechte kwaliteit bedreigt de traditionele baguette.

Kom aan het stokbrood, dan kom je aan de Fransen. Het clichébeeld van de Fransman die met een lange baguette onder z’n arm de boulangerie verlaat, klopt nog altijd aardig met de realiteit van alledag, maar langzaam wordt het minder. Steeds meer Fransen kiezen voor het gemak van goedkoper, bevroren fabrieksbrood in de supermarkt. Ook fastfood, zoals pizza’s en hamburgers, wint aan populariteit in het om culinaire tradities bekendstaande land. Duizen …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?