Tutu pleit bij Nobelprijscollega voor Rohingya

De anglicaanse emeritus aartsbisschop Desmond Tutu vindt dat zijn ‘lieve zus’ Aung San Suu Kyi zich moet uitspreken tegen de vervolging van de Rohingya. Buitenland
De anglicaanse emeritus aartsbisschop Desmond Tutu vindt dat zijn ‘lieve zus’ Aung San Suu Kyi zich moet uitspreken tegen de vervolging van de Rohingya. | beeld ap / Schalk van Zuydam
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Aartsbisschop Desmond Tutu heeft zijn collega-Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi in een open brief gesmeekt, zich uit te spreken tegen het geweld tegen de Rohingya.

Kaapstad

‘Als we getuige zijn van de toenemende verschrikking, bidden we dat je opnieuw veerkrachtig mag zijn. We bidden dat je je uitspreekt voor gerechtigheid, mensenrechten en de eenheid van je volk. We bidden dat je ingrijpt in deze escalerende crisis en je volk terugleidt op de weg naar rechtvaardigheid’, eindigt Tutu zijn brief.

De 85-jarige emeritus aartsbisschop zegt zijn gelofte om ‘zich niet meer uit te spreken over publieke onderwerpen’ te breken uit ‘diepe bedroefdheid over het lot van de moslimminderheid in je land, de Rohingya’.

Tutu schaart zich met zijn oproep bij een ander …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?