Tusk komt Cameron heel eind tegemoet

De voorzitter van de Europese raad, Donald Tusk (links), heeft een onderonsje met de Brits premier David Cameron, tijdens een rondetafelbespreking op een EU-top, op 26 juni 2015 in Brussel. Buitenland
De voorzitter van de Europese raad, Donald Tusk (links), heeft een onderonsje met de Brits premier David Cameron, tijdens een rondetafelbespreking op een EU-top, op 26 juni 2015 in Brussel. | beeld ap / Geert Vanden Wijngaert
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Na maanden onderhandelen ligt er een plan om Groot-Brittannië te behouden voor de Europese Unie. Nu moeten de andere EU-lidstaten nog instemmen met de voorgestelde concessies. En dan is het aan de Britten om zich uit te spreken over het EU-lidmaatschap.

Brussel

De ‘president’ van de Europese Unie, Donald Tusk, is naar eigen zeggen ‘ver gegaan’ met zijn voorstel dat Groot-Brittannië in de Unie moet houden, maar niet te ver. ‘Ik heb de Europese principes niet verloochend’, zei hij dinsdag. De Britse premier David Cameron sprak over ‘goede voortgang’ maar voegde eraan toe dat er nog steeds werk aan de winkel is.

Medio februari moet blijken of alle lidstaten instemmen met het voorstel van Tusk, dat het resultaat is van maanden intensief onderhandelen tussen Brussel en Londen.

Wat eiste Cameron destijds en wat heeft hij gekregen van Tusk? Een o …
Dit is 11% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?