Turkije bombardeert christelijke wijken in Syrië

<div>Aartsdeken Youkhana stuurde met zijn e-mail foto's mee van het ziekenhuis en een gebombardeerd huis in Qamishli en van Syriërs die hun dorp Sheran zijn ontvlucht.</div> Buitenland
Aartsdeken Youkhana stuurde met zijn e-mail foto's mee van het ziekenhuis en een gebombardeerd huis in Qamishli en van Syriërs die hun dorp Sheran zijn ontvlucht.
| beeld nd

Het Turkse leger heeft sinds het woensdag Syrië is binnengevallen in totaal 277 Koerdische strijders gedood, meldt het Turkse ministerie van Defensie vrijdag. Eén Turkse militair kwam om.

Dohuk

Steden en dorpen aan de grens zijn hevig beschoten. Wijken in de grensstad Qamishli waar veel christenen wonen zijn gebombardeerd, volgens aartsdeken Emanuel Youkhana, een centrale figuur voor veel hulporganisaties in de Koerdische stad Dohuk. Onder meer een christelijke familie die naast een kerk woont in de wijk Bashiriya raakte gewond, laat Youkhana weten. In de wijk Qador Bek kwam een 12-jarige jongen om het leven en moest bij een 7-jarig meisje als gevolg van haar verwondingen een been worden geamputeerd.

Ook Artsen zonder Grenzen maakt zich grote zorgen om de bevolking van Noordoos …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?