Trump dreigt met vernietiging Noord-Korea

De Amerikaanse president Donald Trump voert het woord tijdens de 72e zitting van de Algemene Vergadering van de VN in New York. Buitenland
De Amerikaanse president Donald Trump voert het woord tijdens de 72e zitting van de Algemene Vergadering van de VN in New York. | beeld ap / Mary Altaffer
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
President Donald Trump heeft dinsdag gewaarschuwd dat de VS genoodzaakt kunnen zijn Noord-Korea ‘compleet te vernietigen’ als dat land niet inbindt. Trump omschreef de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un als een ‘raketman’ op een ‘zelfmoordmissie’.

New York

‘De Verenigde Staten zijn erg sterk en geduldig. Maar als we worden gedwongen onszelf of onze bondgenoten te verdedigen, zullen we geen andere keus hebben dan Noord-Korea compleet te vernietigen’, verkondigde de Amerikaanse president.

De krachtige waarschuwing van Trump leidde tot rumoer in de zaal van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. De president riep in zijn ruim 40 minuten durende toespraak ook op het regime in Pyongyang te isoleren tot het zijn ‘vijandige’ gedrag staakt.

Noord-Korea zorgt internationaal geregeld voor ophef door nucleaire en rakettesten uit te vo …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?