Trump boos op inlichtingendiensten

Op zijn eerste persconferentie als ‘president-elect’ kreeg Donald Trump veel vragen over het hacken door de Russen. Trump prees de media voor hun terughoudendheid over de gelekte informatie, maar CNN kreeg er hard van langs. Buitenland
Op zijn eerste persconferentie als ‘president-elect’ kreeg Donald Trump veel vragen over het hacken door de Russen. Trump prees de media voor hun terughoudendheid over de gelekte informatie, maar CNN kreeg er hard van langs. | beeld ap / Seth Wenig
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Het is afgelopen met het Russische hacken als hij over ruim een week president van de Verenigde Staten wordt, stelde Donald Trump.

New York

Maar in zijn eerste persconferentie sinds zes maanden zei hij dat Moskou wel degelijk achter de cyberaanvallen zat tijdens de Amerikaanse verkiezingen. Het was voor het eerst dat Trump dat zo publiek erkende.

De persconferentie woensdag zou gaan over de overdracht van zijn bedrijven, maar werd meteen overheerst door de uitgelekte informatie over een geheim rapport dat Trump en Obama vrijdag was voorgelegd. Daarin wordt beschreven hoe de Russen compromitterende informatie over Trump zouden hebben verzameld.

Na afloop van die vergadering van vrijdag, verklaarde Trump ‘enorm respec …
Dit is 18% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?