Trump beval ambassadeur hem vrij te pleiten

<p><span> Gordon Sondland</span></p> Buitenland

Gordon Sondland

| beeld afp
President Trump wacht deze week een pijnlijke tegenvaller in het impeachment-onderzoek dat de Democraten tegen hem zijn begonnen wegens zijn pogingen Oekraïne onder druk te zetten om belastend materiaal te vinden tegen zijn politieke rivaal Joe Biden. Gordon Sondland, ambassadeur in Brussel en een vertrouweling van Trump, zal tegenover het Congres vertellen dat hij van Trump de opdracht kreeg hem vrij te pleiten van ongepaste druk.

New York

Sondland, een sleutelfiguur in de affaire, zal donderdag gaan praten met de parlementaire commissies die een impeachment-onderzoek doen naar Trump. Trump had hem dat vorige week nog verboden, maar Sondland heeft kennelijk besloten toch gehoor te geven aan een dagvaarding.

Wat hij gaat zeggen werd zaterdagavond al achterhaald door The Washington Post. Sondland zal, begreep de krant van een van zijn adviseurs, erkennen dat Trump hem opdroeg een berichtenwisseling over de beloofde Amerikaanse tegenprestatie te beëindigen met een expliciete ontkenning dat er sprake was van een dreigemen …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?