Terreur treft Barcelona, ISIS claimt aanslag

Gewonden krijgen op straat hulp, nadat een bestelwagen zigzaggend is ingereden op voetgangers in het centrum van Barcelona. Bij de terreurdaad vielen zeker dertien doden, onder wie een Belgische toerist, en honderd gewonden. Buitenland
Gewonden krijgen op straat hulp, nadat een bestelwagen zigzaggend is ingereden op voetgangers in het centrum van Barcelona. Bij de terreurdaad vielen zeker dertien doden, onder wie een Belgische toerist, en honderd gewonden. | beeld ap / Oriol Duran
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Bij een aanslag met een bestelbus zijn in Barcelona ten minste dertien doden gevallen en honderd gewonden, van wie vijftien ernstig. De terreuraanslag is opgeëist door ISIS.

Barcelona

Een wit bestelbusje reed rond vijf uur donderdagmiddag in op voetgangers op de drukke uitgaanspromenade La Rambla. Er brak grote paniek uit, veel mensen vluchtten winkels en cafés binnen. De Spaanse politie bevestigde dat het om een terroristische aanslag ging. Twee verdachten zijn gearresteerd, maar volgens onbevestigde berichten zou ook een verdachte zijn omgekomen bij een vuurgevecht.

De Catalaanse president Carles Puigdemont heeft een rouwperiode van drie dagen afgekondigd. Gevreesd wordt dat het dodental nog zal oplopen.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is opgeëist …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?