Strategisch bombardeert Turkije ISIS én de Koerden

Een tank en een pantservoertuig van het Turkse leger in de Turkse grensplaats Karkamis, die maandag werd getroffen door granaten van ISIS. Buitenland
Een tank en een pantservoertuig van het Turkse leger in de Turkse grensplaats Karkamis, die maandag werd getroffen door granaten van ISIS. | beeld ap
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Turkije heeft dinsdag in het noorden van Syrië doelen van de terreurbeweging ISIS en van Koerdische strijders met artillerievuur bestookt.

Jarablus

De strijd concentreert zich rond de Syrische grensstad Jarablus, die in handen is van ISIS. Daar dreigt een confrontatie tussen Syrische rebellen die door Turkije worden gesteund en Koerdische strijdkrachten die hulp krijgen van de VS.

Jarablus is van groot strategisch belang. De stad vormt een belangrijke schakel in de contacten van ISIS met de buitenwereld. Turkije is er dan ook op gebrand de terreurgroep uit de grensplaats te verdrijven. Na een bloedige zelfmoordaanslag afgelopen weekeinde in de Turkse stad Gaziantep bezwoer Ankara de grensstreek te zuiveren van ISIS-strijders.

Dit is 18% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?